Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες υποχωρήσεις γίνονται αποδεκτές από κολέγια και πανεπιστήμια όσον αφορά τα gadgets που μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Αρχικά ήταν το επιστημονικό κομπιουτεράκι, η χαμηλή τιμή των οποίων τα έφερε γρήγορα στις αίθουσες εξετάσεων, με τους εκπαιδευτικούς να ανησυχούν ότι θα χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές σε εξετάσεις μαθηματικών. Κατόπιν, ήρθαν τα smartphones, με την αναζήτηση της Google η οποία δίνει απάντηση σε εκατομμύρια ερωτήματα, τα οποία όμως απαγορεύτηκαν, κάτι που αναμένεται να γίνει και με τα smartwatches.

 

Μόλις μερικούς μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία του Apple Watch, πανεπιστήμιο του Λονδίνου δηλώνει πως θα δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα για τους εκπαιδευτικούς και τους επιτηρητές καθώς δεν θα είναι ξεκάθαρο αν το ρολόι που θα φορά ο κάθε φοιτητής θα είναι απλό ή smartwatch το οποίο θα του παρέχει πρόσβαση στο Internet φέρνοντας το γνωστό «σκονάκι» στη νέα εποχή. Το πρόβλημα ισχύει κυρίως για το έξυπνο ρολόι της Apple, το οποίο η εταιρεία έχει κάνει προσπάθεια να μοιάζει αρκετά με ένα κοινό ρολόι, έχοντας όμως εξελιγμένες δυνατότητες.

 

Δεν είναι όμως μόνο το City University του Λονδίνου που έχει αυτή τη στάση απέναντι στα smartwatches, αλλά και διάφορα άλλα πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο τα οποία ξεκίνησαν να απαγορεύουν στους φοιτητές να φοράνε οποιοδήποτε ρολόι.

 

Link.png Site: PhoneArena