Δύο αρκετά αξιόπιστες πηγές, αυτή του Reuters και της Wall Street Journal, δημοσιεύουν αυτές τις ημέρες περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη νέα προϊοντική κατηγορία στην οποία θα εισέλθει η Apple φέτος, αυτή των smartwatches.

Σε χθεσινό δημοσίευμα του, το Reuters αναφέρει αρχικά ότι το smartwatch της Apple θα διαθέτει οθόνη 2.5 ιντσών καθώς και έναν αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών, με το Nikkei να προσθέτει ότι η οθόνη θα στηρίζεται στην τεχνολογία OLED και θα είναι κυρτή όπως στο Gear Fit. Η Wall Street Journal γίνεται πιο συγκεκριμένη αναφέροντας ότι το smartwatch της Apple θα διαθέτει συνολικά 10 αισθητήρες, μερικοί από τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης του κατόχου του.

 

Μάλιστα οι πληροφορίες της WSJ αναφέρουν ότι η Apple θα κυκλοφορήσει το δικό της έξυπνο ρολόι με διαφορετικά σχέδια και με διαφορετικά μεγέθη οθόνης, φιλοδοξόντας να διαθέσει στην αγορά 10 με 15 εκατομμύρια τεμάχια. Ο στόχος αυτός είναι αρκετά φιλόδοξος δεδομένου ότι και οι δύο πηγές συμφωνούν ότι τα αποκαλυπτήρια του iWatch όπως μπορεί να είναι η πιθανή ονομασία του, θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο.

 

Η Nike παίζει σημαντικό ρόλο στα σχέδια της Apple, συνεισφέροντας στον τομέα του λογισμικού και έχοντας αποφασίσει να αποσυρθεί σταδιακά από την κατασκευή των FuelBand, των ειδικών wristband που μετράνε τις επιδόσεις κατά τη γυμναστική και γενικά για τη φυσική κατάσταση. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε έχει κάνει και η ίδια η Apple με την παρουσίαση του HealthKit στο iOS 8 μέσω του οποίου επιτρέπει τη συλλογή πληροφοριών σε ένα μέρος από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που έχουν σχέση με τη γυμναστική.

 

Link.png Site: Reuters

Link.png Site: WSJ