Η Apple αφαίρεσε όλα τα ακουστικά και προϊόντα ήχου της Bose από τα καταστήματα της, με στόχο τη προώθηση των δικών της ακουστικών Beats Audio αλλά και για άλλους λόγους.

Με την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου της NFL, η Bose εξασφάλισε μία υψηλού προφίλ διαφημιστική συμφωνία με την διοργανώτρια αρχή, και επομένως οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να μην φορούν τα εύκολα αναγνωρίσιμα ακουστικά της Beats κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων ή όταν εμφανίζονται μπροστά από τις κάμερες. Στον αμυντικό Colin Kaepernick επιβλήθηκε πρόσφατα πρόστιμο $10.000 επειδή φορούσε headphones της Beats, και από τότε χρειάστηκε να καταφύγει σε ένα παλιομοδίτικο κόλπο για να αποφύγει τα πρόστιμα.

 

Δεν ήταν όμως μόνο η συμφωνία της Bose με την NFL και ο αποκλεισμός των ακουστικών της Beats από κάθε δημόσια εμφάνιση, αλλά και μία διαμάχη που εκκρεμούσε μεταξύ της Beats, που ανήκει πια εξολοκλήρου στην Apple, και στη Bose, και που αφορούσε στη χρήση της τεχνολογίας ακύρωσης θορύβου (Noise Canceling). Τελικώς, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να επιλύσουν τις διαφορές τους εξωδικαστικώς.

 

Η κίνηση της Apple, ενδεχομένως να απογοητεύσει κάποιους χρήστες που έβρισκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τα προϊόντα της Bose, τα οποία ταίριαζαν ωραία με τις συσκευές της Apple και είχαν λάβει πολύ καλές κριτικές λόγω της τεχνολογίας ακύρωσης θορύβου. Από την άλλη, όσο επιθετική (ή και εκδικητική ενδεχομένως για κάποιους) να ήταν η κίνηση της Apple, η τελευταία θέλει να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν καλύτερη προώθηση των δικών της προϊόντων έναντι των αντιπάλων της, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος από το να καταλάβουν περίοπτη θέση στα ράφια των καταστημάτων της; Παρόλα αυτά, στα καταστήματα της συνεχίζουν να υπάρχουν προϊόντα των Bowers & Wilkins και Sennheiser (ακόμα και Alpine). Το πλήγμα για τη Bose είναι σίγουρα μεγάλο.

 

Link.png Site: The Verge