Η τρίτη γενιά του Apple Watch θα κυκλοφορήσει από αύριο στις πρώτες χώρες -η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται σ' αυτές-, με τις πρώτες παρουσιάσεις που έκαναν την εμφάνισή τους χθες στο εξωτερικό να αναφέρουν σημαντικό πρόβλημα στο LTE μοντέλο.

Σύμφωνα με τις παρουσιάσεις των ιστοσελίδων Verge και Wall Street Journal, το Apple Watch Series 3 έχανε συχνά τη σύνδεση με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ενώ στη συνέχεια συνδέοταν με άγνωστα ασύρματα δίκτυα. Η δημοσιογράφος του Verge παρατήρησε ακόμα ότι εκτός εμβέλειας ασύρματων δικτύων, το Apple Watch είχε είτε μια μπάρα σήματος ή καθόλου σήμα. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε δεύτερο δείγμα που είχε στη διάθεσή της η ιστοσελίδα.

 

Σε δήλωσή της στο Verge, η Apple επιβεβαιώνει την ύπαρξη του προβλήματος και τη σύνδεση που πραγματοποιεί με μη πιστοποιημένα ασύρματα δίκτυα, κάτι που τις περισσότερες φορές εμποδίζει το Watch να συνδεθεί σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Στην ίδια δήλωση η Apple αναφέρει ότι ερευνά το πρόβλημα και ότι μελλοντικά θα κυκλοφορήσει αναβάθμιση λογισμικού που θα το επιδιορθώνει, κάτι που σημαίνει ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα το πρόβλημα δεν οφείλεται σε δυσλειτουργία του hardware.

 

Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφορία για το πότε θα κυκλοφορήσει η αναβάθμιση. Το κύριο πλεονέκτυμα της LTE έκδοσης του Apple Watch Series 3 είναι η ανεξαρτησία του αφού ο κάτοχός του δε χρειάζεται να κουβαλά μαζί του το iPhone για να λειτουργήσει.

 

Link.png Site: Verge