Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple θα εμπλουτίσει τη χρωματική παλέτα του iPad, προσθέτοντας το χρυσό χρώμα, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τις πωλήσεις αυτής της κατηγορίας η οποία καταγράφει πτώση αυτό το χρόνο.

Οι νέες εκδόσεις του iPad των 9.7 ιντσών αναμένεται να αποκαλυφθούν αργότερα αυτό το μήνα, καθώς το τελευταίο είχε παρουσιαστεί το περασμένο Οκτώβριο. Έτσι εκτός από το ασημί και γκρι χρώμα που φέρει το iPad Air, θα υπάρχει και το χρυσό ως τρίτη χρωματική επιλογή για το πίσω μεταλλικό κάλυμμα της νέας έκδοσης του δημοφιλούς tablet.

 

Παρά την μεγάλη επιτυχία του, οι πωλήσεις του iPad παρουσιάζονται μειωμένες τα τελευταία δυο τρίμηνα οπότε μία επιπλέον επιλογή, έστω και χρωματική μπορεί να βοηθήσει. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010 οι πωλήσεις βρίσκονταν στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, και το 2012 έφτασαν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέρυσι οι πωλήσεις του iPad έφτασαν στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Η τακτική της Apple να εμπλουτίζει με χρώματα τις συσκευές της είναι γνωστή ήδη από το 1999 όταν και παρουσίασε τον "πολύχρωμο" iMac. Σύμφωνα με τον Amit Daryanani, αναλυτή της RBC Capital Markets, αυτή η τακτική δεν συνοδεύτηκε πάντα από επιτυχία καθώς οι πωλήσεις του iPhone 5c που κυκλοφόρησε ως πιο οικονομική επιλογή και σε διάφορα χρώματα, ήταν απογοητευτικές.

 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως το επόμενο σημαντικό βήμα θα είναι η παρουσίαση ενός μεγαλύτερου iPad, με στόχο κυρίως στους επαγγελματίες καταναλωτές. Άνθρωποι με γνώση του αντικειμένου υποστηρίζουν πως το νέο iPad θα έχει οθόνη 12,9 ιντσών και πως δεν θα διατεθεί πριν τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

 

Link.png Site: Bloomberg