Στο συνέδριο για προγραμματιστές WWDC 2017 που το hardware έχει τραβήξει τα φώτα της… δημοσιότητας, η Apple ανακοίνωσε το νέο iPad Pro με οθόνη 10,5 ιντσών.

Το νέο μοντέλο, το οποίο από ότι φαίνεται θα αντικαταστήσει το 9.7-inch iPad διαθέτει 20% μεγαλύτερη οθόνη, την «καλύτερη στον κόσμο», ενώ η εταιρεία μείωσε το μέγεθος της επιφάνειας των περιθωρίων κατά 40%.

 

Επιπλέον διαθέτει οθόνη Retina True Tone ανάλυσης 2224 x 1668 pixels που υποστηρίζει 120Hz refresh rate, ευρύτερη χρωματική παλέτα, υψηλότερη φωτεινότητα (στα 600nits) και καλύπτεται από ειδική επίστρωση για σημαντικά λιγότερες αντανακλάσεις. Σε ότι αφορά την υποστήριξη των 120Hz, η Apple αναφέρει ότι αλλάζει εντελώς την εμπειρία του scrolling, κάνοντας την πολύ πιο ομαλή. Στο εσωτερικό του νέου iPad Pro εντοπίζουμε το system-on-chip με την ονομασία A10X Fusion που ενσωματώνει 6-core επεξεργαστή και 12-core επεξεργαστή γραφικών (GPU), με τον πρώτο να διαθέτει τρεις high-performance πυρήνες και τρεις high-efficiency πυρήνες και τον δεύτερο να προσφέρει 40% αύξηση στην απόδοση στα γραφικά. Οι επιδόσεις των νέων υβριδικών συστημάτων της Apple, είναι καλύτερες σύμφωνα με την εταιρεία από τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές που τρέχουν Windows.

 

 

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα και στο μεγαλύτερο αδερφάκι του με την οθόνη των 12,9 ιντσών και δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη του iPad Pro να επεξεργαστεί video ανάλυσης 4K ακόμα και on-the-go καθώς και να πραγματοποιήσει rendering σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο (3D modeling). Eντωμεταξύ η αυτονομία συνεχίζει να βρίσκεται στις 10 ώρες ενώ οι κάτοχοι του νέου μοντέλου θα πρέπει να περιμένουν μεγαλύτερη ακρίβεια από το Apple Pencil.

 

Τα νέα μοντέλα επίσης υποστηρίζουν fast charging και ο αποθηκευτικός τους χώρος τώρα ξεκινάει από τα 64GB. Στην πρόσοψη, και στις δύο συσκευές εντοπίζεται μια FaceTime HD κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 7,0 Megapixels.

 

H κύρια κάμερα, που είναι ολοκαίνουρια, βασίζεται σε αισθητήρα 12 Megapixels και διαθέτει σύστημα φακών έξι οπτικών στοιχείων, σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας και διάφραγμα f/1.8 ενώ συνεπικουρείται από quad-LED True Tone flash. Η κάμερα υποστηρίζει λήψη video ανάλυσης 4K επίσης. Οι τιμές για το 10.5-inch iPad Pro ξεκινούν από τα $649 ενώ για το 12,9-inch iPad Pro από τα $799.