Όπως αναμενόταν, η Apple ανακοίνωσε και το μεγαλύτερο αδερφάκι του iPhone 7, με την ονομασία iPhone 7 Plus.

Όπως και στην περίπτωση του iPhone 7, διαθέτει νέα σχεδίαση στις λωρίδες για τις κεραίες και θα κυκλοφορήσει σε νέους χρωματισμούς (Black, Jet Black) ενώ διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, με σημαντικότερη την προσθήκη μίας δεύτερης κάμερας στο πίσω μέρος, χαρακτηριστικό που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της φωτογραφίας ενώ προσθέτει νέες δυνατότητες.

 

Όπως και το iPhone 7, έτσι και το iPhone 7 Plus είναι αδιάβροχο (μέχρι και σε βάθος ενός μέτρου για μισή ώρα περίπου) αφού καλύπτει τις προδιαγραφές IP67 και διαθέτει δύο ηχεία, για στερεοφωνικό ήχο ενώ δεν διαθέτει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά, αφού τον συγκεκριμένο ρόλο αναλαμβάνει η γνωστή υποδοχή Lightning.

 

Ξεκινώντας από την σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, το νέο iPhone 7 Plus, διαθέτει δύο κάμερες στο πίσω μέρος, οι οποίες βασίζονται σε δύο ξεχωριστούς αισθητήρες των 12 Megapixels, οι οποίοι όμως συνεπικουρούνται από διαφορετικούς τύπους φακών.

 


iPhone7Plus-Lineup-PB_PR-PRINT.jpg

 


Έτσι, η πρώτη κάμερα βασίζεται σε ένα νέο, ταχύτερο αισθητήρα με μεγαλύτερα pixels, και διαθέτει ευρυγώνιο σύστημα φακών (wide-angle) με έξι οπτικά στοιχεία ενώ συνεπικουρείται από σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (OIS) αλλά και από έναν νέο ISP σχεδιασμένο από την Apple για καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών και απόδοση χρωμάτων ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Η δεύτερη κάμερα από την άλλη, που έχει ρόλο “telephoto” βασίζεται σε μεγαλύτερου εστιακού μήκους σύστημα φακών πέντε οπτικών στοιχείων. Οι δύο κάμερες συνοδεύονται από Quad-LED True Tone flash για αποτελεσματικότερο true-tone effect ειδικά σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Χάρη στην ύπαρξη του dual-camera setup, ο χρήστης του νέου iPhone 7 Plus μπορεί να απολαμβάνει εξαιρετικό ζουμ (2x οπτικό ζουμ υψηλής ανάλυσης ή 10x ψηφιακό ζουμ) καθώς και δυνατότητα ρύθμισης της εστίασης μετά την λήψη της φωτογραφίας κ.ά.

 

Η συσκευή με την νέα κάμερα είναι σε θέση να τραβήξει video ανάλυσης 2160p στα 30fps καθώς και στα 1080p και 720p στα 120fps και 240fps αντίστοιχα για την εφαρμογή εφέ αργής κίνησης. Όσον αφορά στην εμπρόσθια κάμερα FaceTime HD που βασίζεται σε νέο αισθητήρα 7,0 Megapixels με ευρυγώνιο σύστημα φακών και έχει δυνατότητα λήψης video 1080p στα 30fps.

 

Το iPhone 7 Plus διαθέτει την ίδια διαγώνιο και ανάλυσης οθόνη με τα προηγούμενα δύο μοντέλα, δηλαδή έχουμε να κάνουμε με μία ελαφρώς βελτιωμένη εκδοχή (είναι 25% φωτεινότερη, με wide color gamut, cinema standard και δυνατότητα διαχείρισης των χρωμάτων) της γνωστής LED-backlit LCD IPS οθόνης της εταιρείας που έχει διαγώνιο 5,5 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels (401ppi). Φυσικά, η οθόνη προστατεύεται από ειδικό, ανθεκτικό γυαλί με ελαιοφοβική επίστρωση και υποστηρίζεται 3D Touch.

 


gallery_286955_3313_38425.jpg

 


Aπό τα νέα iPhone απουσιάζει η υποδοχή 3,5mm, και η Apple, εκμεταλλευόμενη τον χώρο που εξοικονομήθηκε πρόσθεσε ένα ακόμη αισθητήρα για την βελτίωση του Force Touch ενώ πρόσθεσε και έναν ενισχυτή για τον ήχο, που συνοδεύεται τα στερεοφωνικά ηχεία για να προσφέρει υψηλής ποιότητας ήχο.

 

Tο νέο iPhone 7 Plus βασίζεται σε ένα ολοκαίνουριο system-on-chip, στο Apple A10 Fusion, το οποίο περιλαμβάνει τετραπύρηνο επεξεργαστή (dual dual-core με το ένα ζυε) με συχνότητα λειτουργίας που αγγίζει τα 2,4GHz καθώς και την GPU PowerVR η οποία είναι εξαπύρηνη και έχει 50% υψηλότερη απόδοση από εκείνη στο A9. Το νέο A10 Fusion στην περίπτωση του iPhone 7 Plus συνοδεύεται από 3GB RAM (δεν έχει επιβεβαιωθεί) και από 32GB, 128GB και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Το νέο iPhone 7 Plus διαθέτει WiFi 802.11b/g/n/ac dual-band, Bluetooth 4.2, GPS, NFC (μόνο για Apple Pay).

 

Όπως και το νέο iPhone 7, έτσι και το iPhone 7 Plus θα είναι διαθέσιμο στις 16 Σεπτεμβρίου και στην συσκευασία του θα περιλαμβάνει Lightning EarPods, όσο και Lightning to 3.5mm Headphone Jack adapter. Στην Ελλάδα η συσκευή θα κάνει την εμφάνιση της μέσα στο μήνα και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου με την τιμή σύμφωνα με την εταιρεία να διατηρείτε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη γενιά. Αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο και στη χώρα μας, τότε θα πρέπει να περιμένουμε ότι το το αρχικό μοντέλο των 32GB του iPhone 7 Plus θα κοστίζει €909, το μοντέλο των 128GB θα έχει κόστος €1009 και το ανώτερο μοντέλο των 256GB θα φτάνει τα €1109.

 

gallery_286955_3313_94910.png