Το νέο iPhone 5s, αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στα ράφια των καταστημάτων της χώρας μας μέσα στο μήνα αλλά μπορέσαμε να του ρίξουμε μια πρώτη ματιά και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Το iPhone 5s είναι το κορυφαίο από τα δύο μοντέλα που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Apple και στηρίζεται στον σχεδιασμό του iPhone 5, ένα από τα πιο όμορφα smartphone της αγοράς. Εξωτερικά μπορεί να μην υπάρχει διαφορά με το προηγούμενο μοντέλο όμως εσωτερικά είναι άλλη ιστορία αφού το A7 soc είναι πραγματικά φωτιά όπως είδαμε και στα benchmarks με επιδόσεις κορυφή.

 

 

Εντυπωσιακό όμως είναι το Touch ID, ένας αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος έχει τοποθετηθεί κάτω από το home button και επιτρέπει το ξεκλείδωμα της συσκευής αλλά και την αγορά εφαρμογών από το App Store, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουμε το κωδικό μας.

 

Στις δοκιμές μας δε συναντήσαμε κάποιο πρόβλημα με αυτή τη δυνατότητα και η ρύθμιση της ήταν μάλιστα αρκετά εύκολη, δίνοντας και τη δυνατότητα και σε άλλα τέσσερα άτομα να έχουν πρόσβαση στη συσκευή μας με τον ίδιο τρόπο.

 

iphone5s.jpg

 

iPhone 5s - Πρώτη επαφή

iPhone 5s - Πρώτη επαφή

iPhone 5s - Πρώτη επαφή

iPhone 5s - Πρώτη επαφή

 

Από πλευράς πλατφόρμα, το iPhone 5s τρέχει φυσικά το ανανεωμένο iOS 7 για το οποίο έχουμε να αναφέρουμε πολλά στην πλήρη παρουσίαση της συσκευής αφού αποτελεί σταθμό για το μέλλον όχι μόνο του iPhone αλλά και της Apple.

 

Η κάμερα στο πίσω μέρος είναι στα 8mp όπως και στο iPhone 5 αλλά με Dual LED Flash και μεγαλύτερα pixels με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερες φωτογραφίες ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μας άρεσε αρκετά η δυνατότητα Slo Mo που επιτρέπει την εγγραφή βίντεο με αργή κίνηση, με αποτελέσματα αρκετά εντυπωσιακά.

 

iPhone 5s - Φωτογραφική κάμερα

iPhone 5s - Φωτογραφική κάμερα

iPhone 5s - Φωτογραφική κάμερα

iPhone 5s - Φωτογραφική κάμερα

 

Το iPhone 5s σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα πρέπει να το περιμένουμε στις 18 Οκτωβρίου και από τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με τιμή λίγο κάτω από τα €800.