Ο Ming-Chi Kuo της εταιρείας ερευνών KGI Securities που είναι συνήθως πολύ καλά πληροφορημένος σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της Apple, εκτιμάει ότι η Apple πρόκειται να ενσωματώσει το Face ID σε όλα τα μοντέλα iPhone του χρόνου.

Ο γνωστός αναλυτής προέβλεψε σωστά στο παρελθόν ότι η Apple ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τις οθόνες OLED ή τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, αν και έκανε λάθος με την “Function Area” όπως αποδείχτηκε με το λανσάρισμα του iPhone X.

 

Τώρα, ο ίδιος πιστεύει ότι η Apple θα προσαρμόσει την Kinect-like TrueDepth κάμερα και το Face ID σύστημα, σε όλες τις συσκευές iPhone που θα λανσάρει του χρόνου. Άλλωστε δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι με την κάμερα γίνονται πολλά περισσότερα πράγματα από το “authentication”, αφού ενεργοποιούνται πρόσθετες δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και τα animojis (animation emojis).

 

Ο in-display αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων συνεχίζει πάντως να αποτελεί πρόκληση για την εταιρεία (αν και δεν είναι απίθανο να δούμε και την επιστροφή του Touch ID), καθώς το Touch ID καθιστά το display panel παχύτερο από εκείνα που χρησιμοποιούνται σε άλλες συσκευές. Παρόλα αυτά, η Apple δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες της πάνω στο συγκεκριμένο εγχείρημα, αφού υποτίθεται ότι είναι λειτουργεί ως “backup” για την περίπτωση που το Face ID χαρακτηριστεί αποτυχία από τους πελάτες της εταιρείας.

 

Link.png Site: GSMArena