Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Canaccord Genuity, στην Apple ανήκει το 94% από τα κέρδη της βιομηχανίας των smartphones το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Ακόμα και για την Apple, που παραδοσιακά βλέπει τεράστια κέρδη από την συγκεκριμένη βιομηχανία, ένα τέτοιο νούμερο αποτελεί νέο ρεκόρ. Πριν από ένα χρόνο, η Apple απολάμβανε το 85% των κερδών στην αγορά των smartphones.

 

Τα κέρδη της Apple είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά αν λάβουμε υπόψη ότι η Αμερικάνικη εταιρεία είναι υπεύθυνη μόλις για το 14,5% των πωλήσεων smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την τιμή του μέσου iPhone να ανεβαίνει από τα $620 το 2014 στα $670 το τρίτο τρίμηνο του 2015, και με 37% λειτουργικό περιθώριο, η Apple δεν χρειάζεται να ξεκινήσει να παίζει το παιχνίδι των ποσοτήτων προκειμένου να κυριαρχήσει στα διαγράμματα των κερδών.

 

Ένα κινητό της Samsung, του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones στον κόσμο με βάση τον αριθμό των πωλήσεων, έχει μέσο κόστος περίπου $180. Επομένως η εταιρεία εξαρτάται περισσότερο από τον αριθμό των πωλήσεων συνολικά για να βγάλει χρήματα. Σύμφωνα με την νέα έκθεση της Canaccord Genuity, η Samsung κατέχει το 11% των συνολικών κερδών του κλάδου, αρκετά κάτω από το 42% των ένδοξων εποχών του 2013. Εκείνη την εποχή η Κορεάτικη εταιρεία απολάμβανε ένα ωραίο 31,9% στις πωλήσεις smartphones σε παγκόσμια κλίμακα αλλά τώρα, οι πλέον πρόσφατες αναφορές κάνουν λόγο για ποσοστό μικρότερο από 22% στις πωλήσεις.

 

gallery_286955_2623_89027.jpg

 

Άλλοι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανόμενων και μερικών πολύ μεγάλων ονομάτων, όπως των Microsoft, BlackBerry, Motorola, Sony, LG και HTC δεν σημείωσαν σημαντικά κέρδη ή ανέφεραν απώλειες κατά την διάρκεια του τριμήνου. Οι απώλειες που αναφέρθηκαν είναι και ο βασικός λόγος που το άθροισμα των ποσοστών των κερδών είναι μεγαλύτερο από 100%.

 

Κοιτάζοντας μπροστά, μένει να δούμε αν η Apple θα είναι σε θέση να διατηρήσει αυτή την πορεία και με την σειρά iPhone 6s. Αν και τα νέα μοντέλα iPhone έκανα ρεκόρ πωλήσεων, λέγεται ότι το ενδιαφέρον τον πελατών μειώθηκε τις επόμενες εβδομάδες.

 

Link.png Site: PhoneArena