Από σήμερα, η πορεία του iPhone 6s, ξεκινάει στις αγορές, αρχής γενομένης από 12 χώρες μεταξύ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και πάλι έχουμε την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με το πιο δημοφιλές smartphone της αγοράς.

Όπως μας έχει συνηθίσει η Apple με κάθε S μοντέλο, η εξωτερική εμφάνιση παραμένει ίδια με την προηγούμενη γενιά, αν και φέτος υπάρχει αλλαγή στην ποιότητα κατασκευής και στο βάρος. Η διαφορά στην ποιότητα κατασκευής κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων με φαινόμενα λυγίσματος στο προηγούμενο μοντέλο, με πιο ανθεκτική κατασκευή αυτή τη φορά. Αυτό που καταλαβαίνουμε από την πρώτη επαφή, είναι σίγουρα το μεγαλύτερο βάρος στο χέρι, το οποίο μπορεί να είναι μόλις 14 γραμμάρια περισσότερο από το iPhone 6 όμως μέχρι στιγμής δε μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι που μας επηρέασε αρνητικά.

 

Οι διαστάσεις της οθόνης παραμένουν στις 4.7 ίντσες με HD ανάλυση, με τα χρώματα της οθόνης να παραμένουν στα πολύ υψηλά επίπεδα που έθεσε η προηγούμενη γενιά. Η μεγάλη διαφορά όχι μόνο με τα προηγούμενα iPhone αλλά και τα υπόλοιπα smartphones είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας 3D Touch. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο με την πρώτη μας επαφή με τη συσκευή, οι εντυπώσεις μας είναι αρκετά θετικές αφού έστω και τη λίγη ώρα με την οποία έχουμε χρησιμοποιήσει το νέο iPhone 6s, είναι φανερό ότι το 3D Touch ενισχύει σημαντικά την εμπειρία χρήσης.

 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, είναι σε θέση να αναγνωρίσει με πόση διαφορετική πίεση πατάμε την οθόνη, και να ενεργοποιεί διαφορετικές λειτουργίες.

gallery_39041_2488_117544.jpg


P1010693

P1010699

iPhone 6s Rose Gold

 

Για παράδειγμα πατώντας με μεγαλύτερη πίεση από το συνηθισμένο ένα από τα εικονίδια εφαρμογών της Apple στην κεντρική οθόνη, έχουμε στη διάθεση μας διάφορες συντομεύσεις. Στην κάμερα μπορούμε να επιλέξουμε τη λήψη selfie, ή τη λήψη φωτογραφίας, στις σημειώσεις να ξεκινήσουμε άμεσα μια νέα κ.ο.κ. Είναι φανερό ότι σε λίγους μήνες, οι developers θα έχουν αναβαθμίσει τις εφαρμογές τους έτσι ώστε η χρήση του 3D Touch να γίνεται σχεδόν σε όλα τα εικονίδια αλλά και στις λειτουργίες των εφαρμογών. Μία ακόμα δυνατότητα του 3D Touch ενεργοποιείται μόλις πατήσουμε με πίεση το αριστερό μέρος της οθόνης, όταν και μπορούμε να μπούμε σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή έχουμε ανοιχτή.

gallery_39041_2488_3554.jpg

 

Χωρίς έκπληξη, η πλοήγηση και όλες οι λειτουργίες του iPhone 6s «πετάνε», κάτι που γίνεται αντιληπτό από τα πρώτα λεπτά που θα χειριστείτε τη συσκευή. Υπεύθυνο είναι το νέο A9 SoC με διπύρηνο επεξεργαστή και 2GB RAM, το οποίο προσφέρει μέχρι και επεξεργασία 4K βίντεο μέσα από το iMovie. Κρατάμε την όρεξη μας για μετρήσεις για την πλήρη παρουσίαση της συσκευής πολύ σύντομα, έτσι ώστα να δούμε αν και πάλι η Apple φέρνει σε δύσκολη θέση αρκετά πολυπύρηνα smartphones της αγοράς.

 

Άλλη μεγάλη αλλαγή στο νέο iPhone 6s είναι η κύρια κάμερα, την οποία η Apple επιτέλους αναβαθμίζει στα 12MP από τα 8MP που είχαμε δει στα τρία τελευταία μοντέλα. Μπορείτε να δείτε μερικά πρώτα δείγματα από τις δοκιμές μας παρακάτω, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πλέον υπάρχει και υποστήριξη εγγραφής βίντεο σε 4K ανάλυση, η οποία ανά λεπτό, καταλαμβάνει 375mb από το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο. Αυτό που δεν υπάρχει είναι υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή και πάλι, κάτι που έχει κρατήσει η Apple για το μεγαλύτερο μοντέλο.

gallery_39041_2488_292901.jpg


iPhone 6s - Κάμερα

iPhone 6s - Κάμερα


iPhone 6s - Κάμερα

iPhone 6s - Κάμερα


iPhone 6s - Κάμερα

iPhone 6s - Κάμερα

 

Τα live photos είναι μια ακόμη νέα λειτουργία της κάμερας, όπου γίνεται εγγραφή 1.5 δευτερολέπτου βίντεο πριν και μετά τη λήψη της φωτογραφίας, το οποίο μπορείτε να δείτε αρχικά μέσα από το iPhone, iPad ή τον OS X υπολογιστή σας. Επιπλέον η εμπρόσθια κάμερα, αναβαθμίζεται και αυτή σημαντικά στα 5MP από τα 1.2MP, για πολύ καλύτερες selfies.

 

Με βάση και τις απαιτήσεις των αρχείων που παράγει η κάμερα, είναι δεδομένο ότι το αρχικό μοντέλο των 16GB θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στον κάτοχο της συσκευής, με την Apple να μη δείχνει έτοιμη να αλλάξει τη συγκεκριμένη πολιτική αλλαγής του αποθηκευτικού χώρου με κάποια μεγαλύτερη χωρητικότητα όπως έχουν κάνει οι ανταγωνιστές της.

Η τιμή του iPhone 6s έχει αυξομειώσεις όπου ενδεικτά αναφέρουμε ότι το μοντέλο των 16GB στοιχίζει 749 ευρώ, το επόμενο μοντέλο των 64GB βρίσκεται στα 849 ευρώ. Τέος για μια ακόμη χρονιά, διατίθεται μοντέλο 128GB με κόστος 959 ευρώ. Οι τιμές αυτές ενδεχομένως να είναι και οι ίδιες με τις οποίες θα κυκλοφορήσουν τα νέα iPhone στη χώρα μας, κάτι που υπολογίζετε να γίνει μέσα στον Οκτώβριο.

 

To νέο χρώμα, το Rose Gold το οποίο βλέπεται στις φωτογραφίες, όπως φαίνεται αποτελεί ένα από τα καλύτερα σε πωλήσεις μοντέλα, έχοντας εξαντληθεί ήδη σε πολλά καταστήματα.

 

Το άρθρο είναι χορηγία του Κωτσόβολου