Αν έχετε iPhone και μετά την εγκατάσταση του iOS 9 παρατηρείται ασυνήθιστα μεγάλες χρεώσεις στο λογαριασμό της κινητής τηλεφωνίας, τότε μια επιλογή στις ρυθμίσεις, μπορεί να είναι αυτή που κάνει τη ζημιά.

Ο λόγος για τη ρύθμιση Wi-Fi Assist (Βοήθεια Wi-Fi) η οποία είναι ενεργοποιημένη εξ ορισμού, και δουλειά της είναι να χρησιμοποιεί το πακέτο δεδομένων που έχει το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας, σε περίπτωση που η εμβέλεια της ασύρματης πρόσβασης δεν είναι η κατάλληλη. Έτσι είναι πολύ εύκολο για τον κάτοχο του iPhone να ξοδέψει αρκετά από τα διαθέσιμα mb του προγράμματος του σε περίπτωση που δε διαθέτει απεριόριστο πρόγραμμα, και μάλιστα αν τα ξεπεράσει, να χρεωθεί με πολύ ακριβές χρεώσεις.

 

Η αλλαγή από την ασύρματη υποστήριξη στη χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για το κατέβασμα των δεδομένων γίνεται αυτόματα από τη στιγμή που η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, χωρίς ο χρήστης συνήθως να καταλαβαίνει πότε γίνεται η αλλαγή. Η Apple πάντως όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές, δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη του smartphone να παρακολουθεί το πόσα δεδομένα έχει καταναλώσει κατά τη διάρκεια του μήνα, ορίζοντας το όριο που αντιστοιχεί στο πρόγραμμα που διαθέτει με τον πάροχο του.

 

Όσοι επιθυμούν να απενεργοποιήσουν τη συγκεκριμένη επιλογή, μπορούν να την εντοπίσουν στις Ρυθμίσεις > Δεδομένα, με την ονομασία Βοήθεια Wi-FI.

 

Link.png Site: CNET