Ο γνωστός αναλυτής της KGI Securities Ming-Chi Kuo, που σπάνια πέφτει έξω στις προβλέψεις του και στις εκτιμήσεις του για μελλοντικά προϊόντα της Apple, δημοσίευσε μία έκθεση στην οποία παραθέτει αρκετές λεπτομέρειες για τα επερχόμενα smartphones της Apple.

Μάλιστα, ο Ming-Chi Kuo περιγράφει με απλά λόγια και τον τρόπο λειτουργίας της διπλής κάμερας που υπάρχει στο handset της Apple με την μεγαλύτερη οθόνη 5,5 ιντσών (για λόγους ευκολίας θα αναφερόμαστε σε αυτό με την ονομασία iPhone 7 Plus αν και έχει κυκλοφορήσει και η ονομασία “Pro”).

 

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ming-Chi Kuo, οι δύο αισθητήρες των 12 Megapixels (το dual-camera setup αποτελείται από μία wide-angle camera και από μία telephoto camera) θα χρησιμεύουν για “enhanced zoom” καθώς και για “light field camera applications”. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να δούμε optical zoom καθώς και δυνατότητα ρύθμισης της εστίασης μετά την λήψη της φωτογραφίας (after-shot refocusing).

 

Στην μία περίπτωση επίσης, η κάμερα θα εξοπλίζεται με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας καθώς και με σύστημα φακών με έξι οπτικά στοιχεία. Οι δύο κάμερες θα συνοδεύονται από ένα νέου τύπου flash, με τέσσερα LEDs (two cool, two warm) για ακόμα αποτελεσματικότερο εφέ True Tone σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού.

 

Η υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά θα απουσιάζει από τις νέες συσκευές iPhone, ωστόσο η εταιρεία, σύμφωνα με τον αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuo πρόκειται να συμπεριλάβει στην συσκευασία τόσο Lightning EarPods, όσο και Lightning to 3.5mm Headphone Jack adapter. Σύμφωνα με τον αναλυτή, ο χώρος που εξοικονομήθηκε από την απουσία της υποδοχής 3.5mm, χρησίμευσε για την προσθήκη ενός νέου ενισχυτή για τον ήχο καθώς και για την βελτιστοποίηση του συστήματος Force Touch, με την προσθήκη ενός νέου αισθητήρα. Ο Ming-Chi Kuo λέει επίσης ότι η εταιρεία βελτίωσε και τον proximity sensor (από LCD σε laser για ταχύτερους χρόνους απόκρισης και δυνατότητες αναγνώρισης από μακρύτερες αποστάσεις με υποστήριξη σε hand-waving gestures) ενώ κατάφερε να κάνεις περισσότερο ανθεκτικές τις νέες συσκευές της στο νερό (καλύπτουν τις προδιαγραφές IPX7, όπως το Apple Watch). Αυτό σημαίνει ότι θα αντέχουν για 30 λεπτά κάτω από το νερό.

 

Οι δύο νέες συσκευές θα ενσωματώνουν το νέο chip Α10 (κατασκευάζεται από την TSMC χρησιμοποιώντας κατασκευαστική μέθοδο InFΟ), το οποίο αναμένεται να αγγίζει συχνότητες λειτουργίας 2,4GHz και να προσφέρει σημαντική αύξηση στην απόδοση σε σχέση με το προηγούμενο A9. Τόσο η RAM όσο και ο αποθηκευτικός χώρος θα αναβαθμιστούν επίσης. Έτσι, η Apple αναμένεται να καταργήσει τις χωρητικότητες των 16GB και 64GBΜ, και θα προσφέρει μοντέλα με 32GB, 128GB και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Το iPhone 7 θα διαθέτει 2GB RAM ενώ το iPhone 7 Plus θα διαθέτει 3GB RAM (λόγω του dual-camera setup).

 

gallery_286955_3308_74363.jpg

 

Η Apple θα προσφέρει τις νέες της συσκευές σε πέντε χρωματισμούς με το Space Grey να αντικαθίσταται από δύο νέους χρωματισμούς, που περιγράφονται ως “Dark Black” και ως “Piano Black” (με γυαλιστερό φινίρισμα, αρχικά μόνο στα μοντέλα μεγάλης χωρητικότητας επειδή είναι δύσκολο να παραχθεί).

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: 9to5Mac