Η περσινή κίνηση της Apple να κυκλοφορήσει ένα δεύτερο μοντέλο iPhone με οθόνη 5.5 ιντσών, φέρνοντας το δημοφιλές smartphone και στην κατηγορία των phablets, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, με την εταιρεία αναμενόμενα να κυκλοφορεί από χθες το διάδοχο του, το iPhone 6s Plus το οποίο μπορέσαμε να δοκιμάσουμε.

Το iPhone 6s Plus όπως και το μικρότερο αδερφάκι του, μπορεί να διαθέτει ίδια εξωτερική εμφάνιση με τον προκάτοχο του και μέγεθος, όμως έχουν αλλάξει πολλά στο εσωτερικό και κυρίως η ποιότητα κατασκευής. Το γνωστό πρόβλημα το οποίο ονομάστηκε bendgate, τελικά ήταν σοβαρότερο απ’ ότι πίστευε και η ίδια η Apple, οδηγώντας την Αμερικανική εταιρεία στη χρησιμοποίηση πιο ανθεκτικού αλουμινίου, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα λυγίσματος που είχαν παρατηρηθεί κυρίως στο iPhone 6 Plus.

 


Επιπλέον το βάρος ανεβαίνει κατά 20 γραμμάρια, φτάνοντας τα 192 γραμμάρια, χωρίς όμως να προκαλεί πρόβλημα όπως διαπιστώσαμε κατά τη χρήση του αφού λόγω μεγέθους, θα χρειαστείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε και τα δύο σας χέρια. Η Retina οθόνη παραμένει στις 5.5 ίντσες με Full HD ανάλυση, και τα χρώματα της είναι όπως πάντα πανέμορφα, με το μαύρο χρώμα πάντα να μην είναι στα επίπεδα των Super AMOLED οθονών.

Η μεγαλύτερη καινοτομία του iPhone 6s Plus είναι αναμφισβήτητα η ενσωμάτωση της τεχνολογίας 3D Touch που έρχεται να αλλάξει σημαντικά την εμπειρία χρήσης σας με το smartphone όπως διαπιστώσαμε ακόμα και σ’ αυτές τις λίγες ώρες που δοκιμάζουμε το smartphone. Στην ουσία η τεχνολογία του 3D Touch έρχεται από το Apple Watch όπου έχει την ονομασία Force Touch, αναγνωρίζοντας πόση πίεση ασκούμε στην επιφάνεια της οθόνης του iPhone 6s Plus. Ανάλογα με την εφαρμογή ή το μέρος που βρισκόμαστε, η Apple ενεργοποιεί διάφορες συντομεύσεις, γλυτώνοντας μας χρόνο.

 

P1010748.jpg


gallery_39041_2490_32978.jpg


Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο της πρώτης επαφής, αρχικά μπορούμε να πατήσουμε με διαφορετική πίεση την οθόνη κλειδώματος για να ενεργοποιηθεί το ζωντανό wallpaper ενώ στα περισσότερα εικονίδια των εφαρμογών της Apple, πατώντας και πάλι με μεγαλύτερη πίεση στην οθόνη, ενεργοποιούνται διάφορες συντομεύσεις. Για παράδειγμα με την εφαρμογή των χαρτών, μπορούμε να ορίσουμε το σημείο που βρισκόμαστε, ή να στείλουμε την τοποθεσία μας σε κάποιον άλλο. Αντίστοιχα από την εφαρμογή του τηλεφώνου μπορούμε να καλέσουμε τις αγαπημένες μας κλήσεις, από το εικονίδιο των φωτογραφιών να δούμε τις αγαπημένες ή την πιο πρόσφατη κ.ο.κ

Η Apple αναβαθμίζει σημαντικά και τις αναλύσεις των δύο καμερών που ενσωματώνει το iPhone 6s Plus. Αρχικά η εμπρόσθια κάμερα, είναι πλέον πολύ πιο ικανή για όμορφες selfies αφού η ανάλυση της ανεβαίνει από τα 1.2mp στα 5mp. Μάλιστα η Apple χρησιμοποιεί και ένα κόλπο αντί για flash, φωτίζοντας την οθόνη με άσπρο χρώμα κατά τη λήψη, για καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

Πιο εντυπωσιακά είναι τα πράγματα με την κάμερα στο πίσω μέρος, η οποία αναβαθμίζεται από τα 8MP στα 12MP. Κρίνοντας από τα πρώτα δείγματα φωτογραφιών που κάναμε λήψη, η κύρια κάμερα του iPhone 6s Plus είναι μία από τις καλύτερες που συναντάμε σε smartphone, με πολύ όμορφα (γήινα) χρώματα χωρίς υπερβολές, και ελάχιστο θόρυβο κατά τη λήψη φωτογραφιών σε ηλιόλουστες συνθήκες Σημαντικό πλεονέκτημα και αυτή τη φορά είναι η παρουσία οπτικού σταθεροποιητή ο οποίος πλέον ενεργοποιείται και κατά την εγγραφή βίντεο, στη Full HD ανάλυση. Ακόμα το νέο iPhone 6s Plus μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή σε 4K ανάλυση, με το τελικό αποτέλεσμα να μπορείτε να το δείτε σε τηλεοράσεις και οθόνες με τη συγκεκριμένη ανάλυση.

 

gallery_39041_2490_358918.jpg


iPhone 6s Plus - Κάμερα

iPhone 6s Plus - Κάμερα


iPhone 6s Plus - Κάμερα

iPhone 6s Plus - Κάμερα


Τα live photos, η νέα λειτουργία που βρίσκουμε στις φωτογραφίες, τις κάνει πιο "ζωντανές" με την προσθήκη video 1.5 δευτερολέπτου πριν τη λήψη και 1.5 δευτερολέπτου μετά τη λήψη της φωτογραφίας. Όπως βλέπουμε, η Apple αποθηκεύει δύο ειδών αρχεία μέσα στο iPhone (jpg + mov), κάτι που ανεβάζει τις απαιτήσεις σε ελεύθερο χώρο ενώ η αναπαραγωγή τους γίνεται αρχικά μόνο από συσκευή της Apple. Αν και η εταιρεία αναφέρει ότι θέλει να δει την υποστήριξη του συγκεκριμένου format φωτογραφιών και από άλλες πλατφόρμες, δεν κρατάμε την αναπνοή μας γι’αυτό.

 

Ο διπύρηνος επεξεργαστής και γενικότερα το A9 SoC, κάνει θαύματα, με κορυφαίες επιδόσεις σε ότι έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής, κάτι που βοηθά σίγουρα και η παρουσία 2GB RΑΜ για πρώτη φορά σε μοντέλο iPhone.

 

Προσοχή θέλει η επιλογή του μοντέλου αφού είναι δεδομένο ότι το μοντέλο των 16GB θα σας βάλει σύντομα σε μπελάδες. Βέβαια όπως ίσχυε και με το περσινό μοντέλο, το iPhone 6s Plus αποτελεί αν όχι το ακριβότερο, ένα από τα πιο ακριβά smartphones της αγοράς, μια τιμή η οποία μόνο για το αρχικό μοντέλο των 16GB έχει οριστεί στα περισσότερα Ευρωπαϊκά Apple Stores στα €859, με το μοντέλο των 64GB να κοστίζει €969.

 

gallery_39041_2490_75473.jpg


Αναμένουμε και τα δύο iPhone 6s και iPhone 6s Plus στη χώρα μας μέσα στον Οκτώβριο, με περισσότερες πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα τους αλλά και την τιμή, να γίνονται σύντομα γνωστές.

 

Το άρθρο είναι χορηγία του Κωτσόβολου