Στις 9 Σεπτεμβρίου, η Apple αναμένεται να αποκαλύψει μαζί με το νέο iPhone -και πιθανόν και άλλες συσκευές- ένα νέο σύστημα πληρωμών από φορητές συσκευές, το οποίο σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως είναι οι Google Wallet, Isis, Paypal και άλλες.

Με το νέο σύστημα "mobile payments", οι χρήστες θα μπορούν να πληρώνουν στο ταμείο κανονικά με το iPhone τους και από ότι φαίνεται η Apple, κατάφερε να έχει μερικούς σπουδαίους συνεργάτες μαζί της για να επιτύχει το στόχο της. Έτσι, σύμφωνα με το Bloomberg, οι Visa, Mastercard και American Express συμφώνησαν να συνεργαστούν με την Apple πάνω στο νέο σύστημα πληρωμών.

 

Αν και η συμφωνία είναι πολύ σημαντική, η Apple θα πρέπει να συνεργαστεί και με πολλές άλλες τράπεζες και καταστήματα αν θέλει το σύστημα της να αποκτήσει δημοτικότητα και να αποτελέσει ένα πραγματικό υποκατάστατο των πιστωτικών καρτών. Τέτοιου είδους συστήματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους, ωστόσο πολλά καταστήματα δεν υποστηρίζουν το νέο τρόπο πληρωμών μέσω NFC και αν η Apple δεν πείσει τις εταιρείες και τις διάφορες επιχειρήσεις και καταστήματα, μικρά ή μεγάλα, να κάνουν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στα συστήματα τους για να υποστηρίξουν το νέο τρόπο πληρωμών δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά για την επιτυχία του.

 

Θα πρέπει πάντως να περιμένουμε έως στις 9 Σεπτεμβρίου για να μάθουμε πως λειτουργεί το νέο σύστημα πληρωμών της Apple. Σύμφωνα με αναφορές, θα χρησιμοποιείται το Touch ID σε συνδυασμό με ένα νέο NFC chip για να πιστοποιείται η αυθεντικότητα των πληρωμών.

 

Link.png Site: The Verge