Και ενώ περιμέναμε για αρκετά καιρό ένα iPhone με μεγάλη οθόνη, φέτος η Apple παρουσιάζει όχι ένα αλλά δύο τέτοια μοντέλα, ένα από τα οποία διαθέτει οθόνη 5.5 ιντσών.

Έτσι όπως και με το iPhone 6, είχαμε μια πρώτη επαφή και με το iPhone 6 Plus, πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της συσκευής σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και το Λονδίνο όπου και βρισκόμαστε.

 

gallery_39041_1340_52894.jpg

 

Είναι φανερό ότι με το συγκεκριμένο μοντέλο η Apple απευθύνεται σε ένα τεράστιο κοινό που χαρίζει εκατομμύρια πωλήσεις εδώ και χρόνια σε smartphones όπως τη σειρά Galaxy Note, τα LG G2/G3 και άλλα. Από την πρώτη στιγμή το iPhone 6 Plus δείχνει και είναι ένα τεράστιο iPhone που σίγουρα δε θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή για την πλειονότητα των χρηστών, με τους περισσότερους να καλύπτονται είτε από το iPhone 5s είτε από το iPhone 6. Στο iPhone 6 Plus συναντάμε για πρώτη φορά σε smartphone της Apple ανάλυση Full HD και συγκεκριμένα 1920 x 1080 με 401 PPI.

 

gallery_39041_1340_107822.jpg

 

Ο σχεδιασμός του iPhone 6 Plus είναι ίδιος με αυτόν του iPhone 6, με τη χρήση αλουμινίου να κυριαρχεί για μια ακόμη φορά στο πίσω μέρος, και το λογότυπο της Apple να ξεχωρίζει μιας και αυτή τη φορά η εταιρεία έχει επιλέξει ανοξείδωτο ατσάλι για λιγότερες γρατζουνιές. Βέβαια όπως και στο iPhone 6, η κάμερα που προεξέχει αλλά και τα πλαστικά μέρη για την λήψη των διαφόρων σημάτων που δέχεται η συσκευή, ίσως παραξενέψει αρκετούς σε σχέση με το περσινό μοντέλο.

 

Για την καλύτερη χρήση του κινητού με το ένα χέρι, η Apple έχρι προσθέσει στο iOS 8 τη δυνατότητα Reachabity κατά την οποία ακουμπώντας δύο φορές συνεχόμενα το κεντρικό κουμπί, η οθόνη κατεβαίνει στο ύψος του αντίχειρα προκειμένου να πατήσουμε το περιεχόμενο της. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό όπως μπορείτε να δείτε και στη βιντεοπαρουσίαση είναι αρκετά έξυπνο και μπορούμε να πούμε ότι μας βόλεψε κατά την πρώτη επαφή όμως δεν είναι πανάκεια αφού τις περισσότερες φορές θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο χέρια.

 

Ακόμα συγκεκριμένες εφαρμογές της πλατφόρμας όπως τα Mail, Stocks, Weather, είναι σε θέση να δείχνουν το περιεχόμενο τους χωρισμένο σε 2 στήλες, κάτι που μπορείτε επίσης να δείτε στη βιντεοπαρουσίαση.

 

gallery_39041_1340_2654.jpg

 

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus

Εσωτερικά υπάρχει το A8 SoC που υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις ανάμεσα σε όλα τα smartphones της αγοράς αν και με μόνο 1 GB RAM. Όπως αναφέρει η Apple, το νέο SoC φέρνει 25% καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ, 50% στη GPU και σταθερή απόδοση κατά τη λειτουργία του για λιγότερα φαινόμενα υπερθέρμανσης.

 

Η κάμερα των 8MP είναι ικανή για πολύ καλές φωτογραφίες όπως μπορείτε να δείτε και από τα πρώτα δείγματα που κάναμε λήψη, με την έκπληξη να γίνεται στο βίντεο όπου υπάρχει πλέον υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή αλλά και εγγραφής βίντεο στη Full HD ανάλυση με 60fps. Πολύ εντυπωσιακή είναι η δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε πολύ αργή κίνηση και συγκεκριμένα στα 240fps.

 

gallery_39041_1340_739845.jpg

 

iPhone 6 Plus - Camera

iPhone 6 Plus - Camera

iPhone 6 Plus - Camera

Η Ελλάδα δεν είναι μέσα στις πρώτες χώρες που κυκλοφορεί το iPhone 6 Plus, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στον Οκτώβριο με την τιμή του μοντέλου των 16GB να ξεκινάει κατά πάσα πιθανότητα λίγο πάνω από τα 800 ευρώ. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Apple κυκλοφορεί για πρώτη φορά μοντέλο με χωρητικότητα 128GB, καταργώντας παράλληλα το μοντέλο των 32GB ενώ και πάλι βλέπουμε τρεις διαθέσιμες επιλογές στα χρώματα και συγκεκριμένα τα space gray, χρυσό και ασημί.

 

 

Η αποστολή του insomnia.gr στο Λονδίνο είναι χορηγία της αλυσίδας καταστημάτων ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ