Τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus «κυκλοφορούν» ήδη από την Παρασκευή στις πρώτες χώρες, με την Apple να προχωράει πριν λίγο σε μια νέα ανακοίνωση σχετικά με το ρυθμό πωλήσεων ύστερα από το ρεκόρ προπαραγγελιών που σημείωσε η εταιρεία για τα συγκεκριμένα μοντέλα.

Σε νέα δήλωση του, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, αναφέρει ότι οι πωλήσεις των δύο νέων iPhone μέσα σε 3 ημέρες ξεπέρασαν τις προσδοκίες της εταιρείας, σημειώνοντας πωλήσεις ύψους 10 εκατομμυρίων τεμαχίων. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος κατά 1 εκατομμύριο από τις συνδυασμένες πωλήσεις των iPhone 5c και iPhone 5s την περσινή χρονιά με τη σημαντική διαφορά ότι οι νέες συσκευές δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει στην Κίνα.

 

Μάλιστα στη δήλωση του, ο Cook προσθέτει ότι «αν και η ομάδα μας διαχειρίστηκε τη διαδικασία κατασκευής καλύτερα από κάθε άλλη φορά, εντούτοις θα μπορούσαμε να έχουμε πουλήσει περισσότερα iPhone αν είχαμε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και γι' αυτό δουλεύουμε σκληρά να ολοκληρώσουμε τις παραγγελίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

 

Τα προβλήματα διαθεσιμότητας επηρεάζουν περισσότερο το iPhone 6 Plus με οθόνη 5.5 ιντσών με μεγαλύτερες καθυστερήσεις παράδοσης από το iPhone 6 ενώ η όλη κατάσταση κάνει σαφές ότι το κοινό περίμενε για αρκετό καιρό iPhone με μεγάλη οθόνη, μια αίσθηση που εισπράξαμε και εμείς κατά την αποστολή μας στο λανσάρισμα των νέων μοντέλων στην Αγγλία.

 

gallery_39041_1340_52894.jpg

Στη χώρα μας τα δύο iPhone αναμένονται κατά πάσα πιθανότητα στις 24 Οκτωβρίου με τιμή διάθεσης τα €749 για το iPhone 6 16GB και €849 για το iPhone 6 Plus 16 GB. Δείτε τις πρώτες μας εντυπώσεις από τις δύο συσκευές στους παρακάτω συνδέσμου.

 

Link.png Site: Πρώτη Επαφή με iPhone 6 (video) | iPhone 6 Plus (video)

Link.png Site: TheVerge