Η Apple προχώρησε στην απόλυση ενός μηχανικού της ο οποίος βρισκόταν πίσω από την ανάπτυξη του iPhone X, όταν ολιγόλεπτο βίντεο της κόρης του στο οποίο έδειχνε τη συσκευή, έγινε viral στο YouTube.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από την Brooke Amelia Peterson κατά την επίσκεψή της στο campus της Apple, προκειμένου να επισκεφθεί τον πατέρα της, μια επίσκεψη την οποία κατέγραψε σε βίντεο για το κανάλι της στο YouTube. Σε κάποια στιγμή του βίντεο, ο πατέρας της Peterson της παραχωρεί το iPhone X δείχνοντάς της μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που αυτό φέρνει, με την ίδια να εστιάζει για λίγα λεπτά στην εξωτερική εμφάνιση και στα διάφορα μενού του iOS.

 

Αυτό όμως το πολύ μικρό hands-on, αποτέλεσε και το λόγο που η Apple απέλυσε τον πατέρα της Peterson μετά από εσωτερική παραβίαση των κανόνων που ισχύουν για τους εργαζομένους της εταιρείας, κάτι που μαθαίνουμε μετά από νέο vlog της κόρης του. Σ' αυτό, η συγκινημένη vlogger αναφέρει αρχικά ότι κατέβασε το βίντεο μόλις το ζήτησε η Apple, όμως ήταν ήδη αργά αφού αυτό είχε γίνει viral, με αρκετές ιστοσελίδες να το αναπαράγουν. Επιπλέον αναφέρει ότι ο πατέρας της αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και ότι αυτή ποτέ δε περίμενε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι, ειδικά από τη στιγμή που ήδη στο YouTube υπάρχουν πολλά βίντεο hands-on δημοσιογράφων που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση της Apple τον περασμένο μήνα όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε η συσκευή.

 

 

Ο λόγος που οδήγησε στην απόλυση του μηχανικού, φέρεται ότι ήταν οι ειδικοί QR κωδικοί που εμφανίζονται σ' αυτό, κωδικοί που χρησιμοποιούν μόνο εργαζόμενοι της Apple με αναβαθμισμένα προνόμια όπως ο πατέρας της Peterson. Επιπλέον στο βίντεο εμφανίζεται η εφαρμογή των σημειώσεων όπου φαίνεται να περιλαμβάνονται σ' αυτή κωδικές ονομασίες προϊόντων της Apple που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά. Η κινηματογράφηση στους χώρους των γραφείων της Apple απαγορεύεται αυστηρά οπότε το ίδιο ισχύει χωρίς αμφιβολία και για την κινηματογράφηση του iPhone X το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά.

 

Σε παρόμοια κίνηση έχει προχωρήσει και κατά το παρελθόν η Microsoft όταν γιος μηχανικού που εργάζονταν για την ανάπτυξη του Xbox 360, προχώρησε στη δημοσίευση φωτογραφιών της κονσόλας στο Internet πριν αυτό ανακοινωθεί επίσημα. Στην περίπτωση του μηχανικού της Apple, αυτός εργάζονταν στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για τις ραδιοσυχνότητες του iPhone X και για την ανάπτυξη του σχετικού chipset.

 

Link.png Site: TheVerge