Η συζήτηση για το iPhone X καλά κρατεί, με τις πρώτες αναφορές να εστιάζουν μεταξύ άλλων στην απουσία αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος Touch ID και την αντικατάσταση του από το Face ID που επιτρέπει την πρόσβαση του χρήστη στη συσκευή μετά από την αναγνώριση του προσώπου του.

Το στοίχημα που καλείται να κερδίσει η Apple είναι το κατά πόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι σε θέση να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο Touch ID, κάτι που δε φάνηκε από την πρώτη δημόσια δοκιμή της στη διάρκεια της προχθεσινής παρουσίασης. Σ' αυτή, ο Craig Federighi, επικεφαλής των τμημάτων ανάπτυξης του macOS και iOS, χρειάστηκε να αλλάξει συσκευή όταν κατά την προσπάθειά του να ενεργοποιήσει το iPhone X με το συγκεκριμένο τρόπο, η συσκευή εμφάνισε μήνυμα εισαγωγής κωδικού.

 

 

Με δήλωσή της στο Yahoo, η Apple διευκρινίζει ότι μετά από εξέταση των logs του συγκεκριμένου iPhone X βρήκε ότι δεν υπήρξε προσπάθεια αναγνώρισης με το Face ID τη συγκεκριμένη στιγμή. Όπως αναφέρει η Apple «οι άνθρωποι που χειρίζονταν τη συσκευή προκειμένου να την έχουν έτοιμη για την παρουσίαση πριν από την έναρξή της, δεν συνειδητοποίησαν ότι όσο αυτή ήταν ενεργοποιημένη, το Face ID προσπαθούσε να αναγνωρίσει το πρόσωπό τους κάτι που οδήγησε στο κλείδωμά της».

 

Σε αντίθεση με το Touch ID που κλειδώνει το iPhone μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες, ζητώντας από τον χρήστη να εισάγει κωδικό προκειμένου να την ξεκλειδώσει, το Face ID επιτρέπει μόνο δύο αποτυχημένες προσπάθειες. Σε κάθε περίπτωση, το πόσο αξιόπιστη είναι η τεχνολογία Face ID είναι κάτι που θα μάθουμε από τις 3 Νοεμβρίου όταν και το iPhone X θα κυκλοφορήσει στην αγορά αφού οι πρώτες αναφορές είναι ολίγον αντικρουόμενες. Κατά τη δοκιμή που ακολούθησε την παρουσίαση οι περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο για απροβλημάτιστη λειτουργία ενώ υπάρχει μία τουλάχιστον αναφορά κατά την οποία χρειάστηκε το κλείσιμο της οθόνης και η εκ νέου ενεργοποίησή της μετά από αποτυχημένες προσπάθειες αναγνώρισης.

 

Link.png Site: Macrumors