Στην καθιερωμένη ανοιξιάτικη αναβάθμιση της σειράς φορητών υπολογιστών MacBook Air προχώρησε σήμερα η Apple με μια σημαντική αυτή τη φορά διαφορά.

Αρχικά τα νέα MacBook Air των 11 και 13' ιντσών ενσωματώνουν πλέον τη νέα σειρά επεξεργαστών της Intel με βελτιωμένη αυτονομία και ελαφρά καλύτερη ταχύτητα. Όσον αφορά την αυτονομία, η 4η γενιά των Intel Core i5 χαρίζει 9 ώρες έναντι 8 που διέθετε το προηγούμενο μοντέλο των 11' ιντσών ενώ το μοντέλο των 13' ιντσών διαθέτει εντυπωσιακή αυτονομία 12 ωρών.

 

Στον τομέα της ταχύτητας υπάρχει ελάχιστη αύξηση από τα 1.3 GHz στο 1.4 GHz σε σχέση με το περσινό μοντέλο, με το Turbo Boost να φτάνει τα 2.7 GHz έναντι των 2.6GHz στο προηγούμενο μοντέλο. Δεν υπάρχει κάποια άλλη διαφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της βασικής σύνθεσης, με την χωρητικότητα να παραμένει στα 128 GB, η μνήμη στα 4GB και το υποσύστημα γραφικών να είναι το Intel HD Graphics 5.000.

 

Η Apple, κάνει την έκπληξη και τιμολογεί όλα τα νέα μοντέλα MacBook Air $100 φθηνότερα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Έτσι το μοντέλο των 11 ιντσών κοστίζει από $899 ενώ το βασικό μοντέλο των 13' ιντσών κοστίζει πλέον $999.

 

Link.png Site: Apple Store