Τον προηγούμενο μήνα, η Apple σε σχετική εκδήλωση που ήταν κατά πρώτο λόγο αφιερωμένη στο Apple Watch, ανακοίνωσε τον νέο υπέρλεπτο MacBook με οθόνη Retina.

Ο νέος MacBook είναι ο λεπτότερος και ελαφρύτερος υπολογιστής που έχει κατασκευάσει η Apple έως σήμερα, ωστόσο για να καταστεί κάτι τέτοιο δυνατόν, η εταιρεία έπρεπε να αφήσει στην άκρη τον... Intel Core i5, και να προτιμήσει έναν επεξεργαστή Broadwell, τύπου Intel Core M.

Ο τελευταίος μπορεί και λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες -και έτσι δεν απαιτεί για την ψύξη του ανεμιστήρα που επιπλέον κάνει θόρυβο- ενώ επιπλέον επιδεικνύει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση.

 

Σύμφωνα πάντως με το MacRumors, μετρήσεις σε διάφορα benchmarks δείχνουν ότι η απόδοση του νέου MacBook είναι παρόμοια, με βάση τα νούμερα, με εκείνη του MacBook Air που είχε κυκλοφορήσει το... 2011.

Παρόλα αυτά, δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα επειδή το εργαλείο benchmarking GeekBench δεν λαμβάνει υπόψη του την απόδοση του υποσύστηματος γραφικών.

 

Για να εξάγουμε ασφαλή συμπέρασματα είναι απαραίτητη η χρήση ενός άλλου benchmarking tool που θα αξιολογεί τόσο την απόδοση του επεξεργαστή γραφικών όσο και του SSD, που στην περίπτωση του MacBook είναι βελτιωμένο.

 

Link.png Site: Neowin