Στη χθεσινή παρουσίαση της Apple, ανάμεσα στις ανακοινώσεις των νέων iPad air, iPad mini και OS X Mavericks, υπήρξε και ενημέρωση για την αναβάθμιση των δύο μοντέλων φορητών υπολογιστών της εταιρείας, των MacBook Pro με retina οθόνη.

Όπως περιμέναμε, τα μοντέλα MacBook Pro των 13 και 15 ιντσών με retina οθόνη αναβαθμίζονται στην πιο πρόσφατη γενιά επεξεργαστών της Intel, των Haswell με αρκετά βελτιωμένη αυτονομία και επιδόσεις. Συγκεκριμένα το μοντέλο των 13 ιντσών αναμένεται να έχει 9 ώρες αυτονομία ενώ το μοντέλο των 15 ινστών μια ώρα λιγότερη.

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το MacBook Pro των 13' ιντσών διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Core i5 με ταχύτητες έως 2.6 GHz και το υποσύστημα γραφικών Iris Pro 5200 της Intel το οποίο είναι 90% πιο γρήγορο από την προηγούμενη γενιά. Η έκδοση των 13' ιντσών μπορεί να ενσωματώνει επίσης διπύρηνο επεξεργαστή i7 στα 2.8 GHz αν το επιλέξει ο χρήστης.

 

Το μοντέλο των 15' ιντσών ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Core i7 της Intel με χρονισμό έως 2.6 GHz, το υποσύστημα γραφικών, το Intel Iris Pro 5200 ενώ μπορεί να προστεθεί η GeForce GT 750M με 2 GB video memory.

 

MBPRD13_MBPRD15_Aperture_PRINT.jpg

 

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν υποστήριξη 802.11 ac με τρεις φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από ένα 802.11n ασύρματο δίκτυο. Ακόμα βλέπουμε θύρες Thunderbolt 2, PCIe flash storage με ταχύτητα 800 mb/s.

 

Σε αντίθεση με τα δύο μοντέλα MacBook Pro τα οποία διαθέτουν οθόνη Retina, η Apple δεν αναβάθμισε τα απλά MacBook Pro μοντέλα, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι η εταιρεία πιθανόν να τα αποσύρει προς όφελος των μοντέλων με retina οθόνη.

 

Οι τιμές και των δύο μοντέλων είναι $200 πιο φθηνές από τα περσινά μοντέλα και συγκεκριμένα στα $1.299 για το αρχικό μοντέλο με οθόνη 13' ιντσών ενώ το μοντέλο με τις 15 ίντσες κοστολογείται στα $1999. Κυκλοφορούν από σήμερα στα καταστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και σύντομα αναμένεται να τα δούμε και στη χώρα μας.

 

Link.png Site: http://www.apple.com/macbook-pro/[/url]']Apple MacBook Pro