Λίγο πριν το συνέδριο προγραμματιστών WWDC στο οποίο θα παρουσιαστούν τα σχέδια της εταιρείας για την τηλεόραση, η Apple προχωράει σήμερα στα αποκαλυπτήρια ενός νέου iMac 27 ιντσών αλλά και ενός νέου MacBook Pro 15 ιντσών.

Βλέποντας το νέο MacBook Pro 15 ιντσών, αυτό έχει υιοθετήσει αρκετά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μικρότερου μοντέλου των 13 ιντσών, όπως γρηγορότερη μνήμη, μεγαλύτερη μπαταρία (και αυτονομία) και καλύτερα γραφικά. Στις προσθήκες περιλαμβάνεται και το νέο Force Touch trackpad που είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται με πόση πίεση το πατάτε προκειμένου να ενεργοποιήσει διαφορετικές επιλογές ανάλογα την εφαρμογή.

 

Η Apple διαθέτει το νέο MacBook Pro 15' ιντσών σε δύο εκδόσεις, η πρώτη με επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.2GHz και τιμή $1.999, καθώς και μια δεύτερη που κοστίζει $2.499 και ενσωματώνει επεξεργαστή στα 2.5GHz. Και οι δύο επεξεργαστές ανήκουν στην περασμένη γενιά Haswell της Intel, με την Apple να μην προχωρά σε αναβάθμιση στην τελευταία γενιά Broadwell.

 

Το νέο iMac 27' ιντσών, αποτελεί μια φθηνότερη έκδοση του περσινού μοντέλου με την κορυφαία ανάλυση Retina 5K, διαθέτοντας τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5 στα 3.3GHz, 8 GB μνήμη, 1 TB σκληρό δίσκο και κάρτα γραφικών AMD Radeon R9 M290 με 2 GB. Το κόστος του νέου iMac είναι στα $1.999 και είναι κατά $300 μικρότερο από τον κορυφαίο iMac ο οποίος διαθέτει επεξεργαστή χρονισμένο στα 3.5 GHz.

 

Και τα δύο μοντέλα κυκλοφορούν από σήμερα στην Αμερικανική αγορά και αναμένεται να διατεθούν στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα.

 

Link.png Site: Apple Store iMac 27' ιντσών | MacBook Pro 15'