To Grand Theft Auto V είναι και επίσημα το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις σε ολόκληρη τη σειρά GTA και μπορεί να γίνει σύντομα και το πιο δημοφιλές παιχνίδι όλων των εποχών.

Η Take-Two Interactive που έχει αναλάβει τη διανομή του παιχνιδιού σε διάφορες χώρες, δήλωσε ότι το GTA V συμπλήρωσε πωλήσεις αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στο Call Of Duty: Black Ops 2 πριν ένα χρόνο που συμπλήρωσε πωλήσεις 1 δισ. τις 15 πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, ένα ρεκόρ που όπως φαίνεται θα σπάσει πολύ εύκολα η δημιουργία της RockStar.

 

Συγκρίνοντας το συνολικό τζίρο πωλήσεων του συγκεκριμένου παιχνιδιού με μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία και πιο συγκεκριμένο το Avatar που κατέχει το ρεκόρ κερδών, το πόνημα του Cameron έφτασε το 1 δισ. δολάρια μετά από 17 ημέρες προβολής.

 

Κάτι τέτοιο βέβαια θεωρείται λογικό αφού τα παιχνίδια είναι αρκετά πιο ακριβά ($60) από ένα κινηματογραφικό εισιτήριο και αρκετοί gamers προχωράνε σε προπαραγγελίες πολύ πριν την επίσημη κυκλοφορία του τίτλου.

Η ανάπτυξη και η προώθηση του Grand Theft Auto V σύμφωνα με την ιστοσελίδα Blockbuster, κόστισε 260 εκατομμύρια δολάρια, αριθμός ρεκόρ που απέχει πολύ από οτιδήποτε σχετικό είχαμε ακούσει.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/9/18/4745342/grand-theft-auto-v-day-one-sales-record[/url]']TheVerge