Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τo Steam δημοσίευσε η Valve, και τα οποία καταδεικνύουν τη μεγάλη επιτυχία της υπηρεσίας ιδιαίτερα έναντι του Xbox Live.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Steam έχει πλέον 33 εκατομμύρια ενεργούς παίχτες καθημερινά, με το συνολικό αριθμό των μελών του να είναι λίγο πάνω από τα 67 εκατομμύρια και οι οποίοι συνδέονται έστω μία φορά το μήνα στην υπηρεσία. Ο τελευταίος αριθμός είναι μεγαλύτερος από αυτόν του Xbox Live το οποίο διαθέτει 53 εκατομμύρια ενεργά μέλη το μήνα ενώ πλησιάζει το PlayStation Network το οποίο διαθέτει 70 εκατομμύρια συνδρομητές.

 

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της Valve αποτελούν τα συνολικά 125 εκατομμύρια εγεγραμμένα μέλη ενώ το ρεκόρ με την παρουσία ταυτόχρονων πακτών σε μια δεδομένη στιγμή είναι τα 14 εκατομμύρια, όταν μόλις δύο χρόνια πριν ο αριθμός αυτός έφτανε τα 8.4 εκατομμύρια. Η Ασία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του Steam αφού οι παίκτες που προέρχονται από εκεί αποτελούν το 17% των παγκόσμιων πωλήσεων της υπηρεσίας.

 

Οι παραπάνω αριθμοί φανερώνουν μια υγιή υπηρεσία και μια πολύ ενεργή κοινότητα, με τη Valve να τονίζει την ποικιλία των παιχνιδιών που υπάρχει στο Steam και τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ειδών gamers. Την περασμένη εβδομάδα, το παιχνίδι PlayerUnknown Battlegrounds έσπασε το ρεκόρ του παιχνιδιού που έχουν παίξει περισσότερο τα μέλη του Steam (481.000) και το οποίο δεν προέρχεται από την ίδια τη Valve. Στην κορυφή βρίσκονται πάντα δύο δημιουργίες της Valve, τα Counter-Strike: Global Offensive και Dota 2.

 

Link.png Site: Techradar