Τα παιχνίδια μουσικής φαίνεται πως επιστρέφουν δριμύτερα, αφού σύμφωνα με πολλές αναφορές, έρχονται νέοι τίτλοι από τις σειρές Rock Band και Guitar Hero και στις δύο κονσόλες, PlayStation 4 και Xbox One.

Σύμφωνα με το Kotaku ένα νέο παιχνίδι στην σειρά Guitar Hero θα ανακοινωθεί στην έκθεση E3 τον Ιούνιο τόσο για το PlayStation 4 όσο και για το Xbox One ενώ από την ιστοσελίδα ισχυρίζονται ότι οι χαρακτήρες στο παιχνίδι θα είναι περισσότερο ρεαλιστικοί (δεν θα έχουν cartoon style).

 

Την προηγούμενη επίσης εβδομάδα, το Bloomberg ανέφερε ότι βρίσκεται στα σκαριά ένας νέος τίτλος από την σειρά Rock Band, επίσης για τις κονσόλες PlayStation 4 και Xbox One. Δυστυχώς δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση ακόμα για το παιχνίδι, ούτε για την ημερομηνία ανακοίνωσης του. Και οι δύο σειρές βρίσκονταν σε... κατάσταση αδράνειας τα τελευταία χρόνια, με την τελευταία έκδοση του Guitar Hero να έχει κυκλοφορήσει το 2010, την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε και το Rock Band 3 για Xbox 360, PlayStation 3 και Wii.

 

Το τελευταίο παιχνίδι Rock Band που κυκλοφόρησε ήταν το Rock Band Blitz το 2012, το οποίο σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με χειριστήριο παρά με μία ψεύτικη κιθάρα. Δεν έχει γίνει γνωστό αν μαζί με τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν θα αναστηθεί και η βιομηχανία που κατασκεύαζε μουσικά όργανα/ χειριστήρια για τους "μουσικούς εξομοιωτές" ή αν θα κυκλοφορήσουν και με μουσικά όργανα.

 

Οι εταιρείες Neversoft και RedOctane διαλύθηκαν από την Activision ενώ η Harmonix που βρίσκεται πίσω από την σειρά Rock Band, αφιερώθηκε στην σειρά Dance Central, που εκμεταλλεύεται το Kinect.

 

Πέρυσι, η Harmonix κατέφυγε στο Kickstarter για να χρηματοδοτήσει την συνέχεια του Amplitude αλλά πριν από λίγο καιρό, και ενώ έχουν περάσει 21 μήνες από τότε που η εταιρεία σταμάτησε να προσφέρει τραγούδια για κατέβασμα για το Rock Band 3, τρία νέα τραγούδια από τους Arctic Monkeys, Avenged Sevenfold και Foo Fighters έγιναν διαθέσιμα για το παιχνίδι ενώ επιπλέον τραγούδια από τους Weezer και Tenacious D ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. "Μας έλειψε να ροκάρουμε μαζί με όλους εσάς" έγραψε στο επίσημο blog της εταιρείας με την ανακοίνωση των νέων κομματιών, ο Aaron Trites της Harmonix.

 

Link.png Site: The Verge