Μια ανασκαφή, έβγαλε στην επιφάνεια ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της Atari που συντέλεσε μάλιστα στην έξοδο της εταιρείας από την αγορά των βιντεοκονσολών όπου αποτελούσε για πολλά χρόνια τον αναμφισβήτητο ηγέτη.

Ο λόγος για το βιντεοπαιχνίδι E.T που βασίζεται στην πασίγνωστη ταινία του Steven Spielberg, τα δικαιώματα της οποίας πλήρωσε πολύ ακριβά το 1982 η Atari προκειμένου να κυκλοφορήσει το ομώνυμο παιχνίδι για την παιχνιδομηχανή Atari 2600.

 

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία, και έχοντας "κερδίσει" τον τίτλο ενός από τα χειρότερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, η Atari συνάντησε τεράστια οικονομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και άλλων αποτυχημένων προσπαθειών όπως η μεταφορά του PacMan στην κονσόλα της.

 

Η ανασκαφή οργανώθηκε από τη Microsoft στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ για την πορεία της εταιρείας καθώς και για την επιβεβαιώση η όχι των φημών ότι η εταιρεία έθαψε στην περιοχή Alamogodoro στο Νέο Μεξικό χιλιάδες απούλητα αντίτυπα του παιχνιδιού μαζί με άλλο εξοπλισμό. Την ανασκαφή συνόδευσε αρκετή δημοσιότητα και την παρακολούθησε αρκετός κόσμος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

 

Όσο για το πόσο κακό ακόμα και για την εποχή του ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι, μια ματιά στο παρακάτω βίντεο θα σας λύσει κάθε απορία.

 

 

Link.png Site: TheNextWeb