Μία από τις πληροφορίες που περιμέναμε να μάθουμε από το πρόσφατο συνέδριο Oculus Connect, είναι η τελική τιμή του Oculus Rift, της πολυαναμενόμενης εμπορικής έκδοσης του συστήματος εικονικής πραγματικότητας που κατασκευάζει η ομώνυμη εταιρεία.

Αν και η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έγινε γνωστή, σε απάντηση του στην ιστοσελίδα PC Gamer, ο Nate Mitchell, αντιπρόεδρος της Oculus, χωρίς να αποκαλύψει την τελική τιμή, εντούτοις ανέφερε ότι το κόστος του Oculus Rift θα είναι «τουλάχιστον $300». Παλιότερη δήλωση της Oculus, έφερνε το κόστος του Rift «μεταξύ $200 και $400», κάτι που συμβαδίζει με την νέα πληροφορία ενώ για να μπορέσει ο χρήστης να αξιοποιήσει τις περισσότερες δυνατότητες του συστήματος, θα χρειαστεί έναν υπολογιστή με κόστος περίπου $1000.

 

Στο πακέτο η Oculus περιλαμβάνει εκτός από τα ειδικό κράνος εικονικής πραγματικότητα, και ένα χειριστήριο Xbox One που όπως έχει ανακοινώσει παλαιότερα η εταιρεία, είναι το χειριστήριο που επέλεξε ως το καλύτερο για να συνοδεύσει τον κάτοχο της συσκευής στα παιχνίδια του. Η ίδια η Oculus πάντως ετοιμάζει πυρετωδώς το δικό της σύστημα χειριστηρίων, με την ονομασία Touch, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές αποτελεί το κατάλληλο περιφερειακό για τις εξορμήσεις του χρήστη σε εικονικά περιβάλλοντα, αν και η ημερομηνία κυκλοφορίας του έχει οριστεί το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

 

Το Oculus Rift θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2016 ενώ η Oculus παρά το μεγάλο ενδιαφέρον για το σύστημα της, δε δέχεται προπαραγγελίες για την ώρα.

 

Link.png Site: DigitalTrends