Ο developer Jon Hare εξέπληξε πολλούς όταν ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι ποδοσφαίρου Sensible Soccer θα αποκτήσει πνευματικό διάδοχο.

Με την εταιρεία Codemasters να συνεχίζει να αποτελεί τον νόμιμο κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων του franchise, ο Jon Hare και η ομάδα του ανακοίνωσε το εγχείρημα Sociable Soccer, και οδήγησε την ιδέα του στο Kickstarter με στόχο μία χρηματοδότηση £300.000. Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό και τις συζητήσεις που προκάλεσε, το παιχνίδι δεν έδειξε ότι θα καταφέρει να “πιάσει” τον στόχο του, φτάνοντας τις £32.498 από συνολικά 1767 backers. Οπότε και η ομάδα αποφάσισε να εγκαταλείψει την καμπάνια στο Kickstarter.

 

Από ότι φαίνεται ωστόσο, η καμπάνια στο Kickstarter λειτούργησε θετικά –εξάλλου ο αριθμός παιχνιδιών με θέμα το ποδόσφαιρο αυξήθηκε- αφού εξυπηρέτησε ως εργαλείο για να δημιουργήσει το απαραίτητο ενδιαφέρον για το παιχνίδι. Σε ένα email του στους backers, ο Jon Hare τόνισε: “Μην ανησυχείτε, το Sociable Soccer εξακολουθεί να υφίσταται και θα κυκλοφορήσει μέσω των παραδοσιακών εκδοτικών καναλιών”. Επίσης στο Eurogamer δήλωσε ότι “η ανάπτυξη συνεχίζεται στο μέγιστο” και πως η επικεφαλίδες στα media βοήθησαν για να προσελκύσει το ενδιαφέρον μία σειράς εκδοτών.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ομάδα του Jon Hare δημοσιοποίησε ένα video με gameplay από το παιχνίδι. Αν όλα πάνε καλά, τότε το Sociable Soccer πρόκειται να κυκλοφορήσει για PC, PlayStation 4 και Xbox One προς το τέλος της επόμενης χρονιάς.

 

 

Link.png Site: Engadget