Απάντηση στο ερώτημα με ποιον τρόπο η Valve θέλει να «καλύψει την έλλειψη καινοτομίας που υπάρχει στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών», δίνει σήμερα η εταιρεία παρουσιάζοντας σε δοκιμαστική μορφή το Big Picture.

Χωρίς να προορίζεται να αντικαταστήσει τις παιχνιδοκονσόλες, η Valve θέλει να μετακομίσει την ενασχόληση με τα παιχνίδια για προσωπικούς υπολογιστές από το δωμάτιο στο σαλόνι και συγκεκριμένα στην μεγάλη τηλεόραση που βρίσκεται εκεί συνήθως.

 

Το Big Picture είναι λογισμικό για τον υπολογιστή σας, έχετε πρόσβαση μέσω του Steam, της γνωστής πλατφόρμας διαδικτυακού παιχνιδιού και φέρνει ένα εντελώς νέο γραφικό περιβάλλον. Μέσα από αυτό το περιβάλλον μπορείτε να κάνετε ότι είχατε συνηθίσει μέχρι σήμερα όπως να αγοράσετε περισσότερα από 2500 παιχνίδια για υπολογιστές, να βρείτε προσφορές, να μιλήσετε με τους φίλους σας που χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία και να έχετε πρόσβαση στα δικά σας παιχνίδια.

 

Η Valve εξοπλίζει επίσης το Big Picture με ένα πλήρη browser στον οποίο μπορείτε να διαβάσετε τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες αλλά και να μετακινήστε εύκολα μεταξύ αυτού και του παιχνιδιού που παίζετε.

 

 

Μπορείτε να πλοηγηθείτε στα μενού του με τον κλασσικό συνδυασμό πληκτρολογίου/ποντικιού αλλά στην ουσία η Valve έχει σχεδιάσει το νέο περιβάλλον του Big Picture με τελικό στόχο τις μεγάλες τηλεοράσεις ενώ για τον χειρισμό προτείνει το κλασσικό joystiq. Μάλιστα η εταιρεία έχει σχεδιάσει ένα εικονικό πληκτρολόγιο το Daisywheel το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με Joystiq της αγοράς όπως αυτό του Xbox 360 με τις πρώτες εντυπώσεις να είναιθετικές.

 

ccs-39041-0-80336000-1347296956_thumb.jpg

ccs-39041-0-82128000-1347297207_thumb.jpg

 

Η Valve τονίζει ότι το Big Picture είναι το πρώτο βήμα μέσα από μια μακρόπνοη στρατηγική της εταιρείας να αναβαθμίσει το PC gaming χωρίς να αποκλείει ακόμα και την δημιουργία παιχνιδοκονσόλας στο μέλλον. Για την ώρα περιμένουν από το χρήστη να αποφασίσει που προτιμά να παίζει τα παιχνίδια του, στο δωμάτιο ή στο σαλόνι του.

 

Link.png Site: Big Picture

Link.png Site: kotaku.com