Ο Michael Thomasson κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Γκινες για την μεγαλύτερη παγκοσμίως συλλογή βιντεοπαιχνιδιών αποφάσισε πρόσφατα να της βάλει πωλητήριο με σκοπό να χρησιμοποιήσει τα έσοδα που θα προέκυπταν για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Έτσι, η εντυπωσιακή αυτή συλλογή, που περιελάμβανε περισσότερα από 11.000 παιχνίδια για μια πληθώρα κονσολών (πολλά εκ των οποίων μάλιστα ήταν αμεταχείριστα μέσα στις ζελατίνες τους), τέθηκε σε δημοπρασία στις αρχές του μήνα και οι προσφορές ξεπέρασαν πάρα πολύ γρήγορα το φράγμα των 100.000 δολαρίων.

 

Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε, και πριν από λίγες ημέρες η δημοπρασία έκλεισε με τον πλειοδότη (ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος) να κερδίζει έχοντας προσφέρει το ποσό των 750.250 δολαρίων.

 

Πλέον ο κύριος αυτός κατέχει τίτλους για ένα τεράστιο εύρος παιχνιδομηχανών από τα BBC Micro και Commodore 64 έως και τις τρεις τελευταίες γενιές του XBOX της Microsoft και το μόνο θέμα το οποία ίσως θα πρέπει να τον απασχολεί είναι η μεταφορά της τεράστιας αυτής συλλογής στο χώρο του.

 

Link.png Site: Neowin