Κατά καιρούς έχουμε δει να εκτυπώνονται σε 3D εκτυπωτές από ρομπότ και ζωτικά όργανα μέχρι προσθετικά μέλη για ανθρώπους και χαριτωμένα τετράποδα. Όμως αυτό που παρατηρείται είναι πως σταδιακά η τεχνολογία δεν είναι εύκολα προσβάσιμη σε μικρά παιδιά.

Το Tinkerplay είναι μια εφαρμογή που σίγουρα θα ενθουσιάσει και θα λατρέψουν τα παιδιά, και η οποία τους επιτρέπει να σχεδιάσουν τα δικά τους παιχνίδια, να πειραματιστούν και να τα εκτυπώσουν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή με ελάχιστη βοήθεια.

 

Η εφαρμογή είναι δημιουργία της Autodesk, γνωστή για το AutoCad και αποτελεί εξέλιξη του Modio, μιας εφαρμογής για iPad που ήταν συμβατή με επιτραπέζιους 3D εκτυπωτές.

 

Όπως και ο προκάτοχός του, το Tinkerplay δε χρειάζεται πολύπλοκα σχέδια ή υλικά που θα δυσκολέψουν την όλη διαδικασία αλλά υπάρχουν ήδη προεγκατεστημένα μερικά σχέδια ή τμήματα σχεδίων ώστε το παιδί να δημιουργήσει το δικό του χαρακτήρα παιχνιδιού. Το μόνο που απαιτείται είναι η απόθεση και τοποθέτηση των κομματιών για τη δημιουργία του χαρακτήρα, η επιλογή χρωμάτων και σχεδίου, ενώ το τελικό στάδιο είναι φυσικά η εκτύπωση.

 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Android, iOS και Windows smartphones και αποτελεί άλλο ένα 3D εργαλείο που ενθαρρύνει του πειραματισμούς στο σπίτι, απευθυνόμενο και σε μια ηλικία η οποία η πρώτη της επαφή με την τεχνολογία είναι η χρήση tablet και άλλων μικρών gadget.

 

File.png Download: Tinkerplay για Android | για iOS | για Windows Phone

Link.png Site: Engadget