Προβλήματα για τη Zynga, την εταιρεία που έγινε συνώνυμη με τα social online games του Facebook όπως το FarmVille και η οποία με βάση τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα αντιμετωπίζει σημαντική συρρίκνωση της βάσης χρηστών της.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2013, η Zynga είχε συνολικά 39 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες οι οποίοι ασχολούνται καθημερινά με κάποιο από τα online παιχνίδια της εταιρείας. Ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος που έχει ανακοινώσει ποτέ η Zynga από τότε που ξεκίνησε να καταγράφει το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο. Ενδεικτικό είναι ότι το προηγούμενο τρίμηνο, η Zynga είχε ανακοινώσει και πάλι μείωση του αριθμού αυτού στα 52 εκατομμύρια χρήστες, κάτι που σημαίνει ότι μόλις σε διάστημα λίγων μηνών, η Zynga έχασε το 25% της βάσης χρηστών της.

 

Το FarmVille, το πιο δημοφιλές παιχνίδι της Zynga το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Facebook τον Ιούνιο του 2009, συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες τις πρώτες 6 εβδομάδες κυκλοφορίας του με τον αριθμό να φτάνει μηνιαίως τους 265 εκ. χρήστες για όλα τα παιχνίδια της εταιρείας έως τον Ιανουάριο του 2013.

 

Αντίστοιχα, και τα οικονομικά αποτελέσματα σημείωσαν αρνητική πορεία με ζημιές 15.8 εκ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2013 κάτι που οδήγησε σε πτώση 15% στην αξία των μετοχών της εταιρείας λίγο μετά την ανακοίνωση. Υπενθυμίζουμε ότι το περασμένο χρόνο η Zynga έχασε αρκετά από τα διευθυντικά στελέχη της τα οποία αποχώρησαν για διαφόρους λόγους ενώ πρόσφατα πρόεδρος της εταιρείας ανέλαβε ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του Xbox, Don Mattrick.

 

Τα σχέδια της Zynga για το μέλλον «παραμένουν στη δημιουργία δωρεάν κοινωνικών παιχνιδιών», αφήνοντας στην άκρη παλιότερα σχέδια για απόκτηση αδείας στις Ηνωμένες Πολιτείες για παιχνίδια που κάνουν χρήση πραγματικών χρημάτων όπως casino.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/business/2013/07/game-over-for-zynga-firm-loses-25-percent-of-daily-active-users-in-one-quarter/[/url]']ArsTechnica