Αν και υπήρχαν σχετικές φήμες κατά το παρελθόν, τίποτα δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα όπου η Nintendo ανακοινώνει ότι τερματίζει την παραγωγή του NES Classic Edition.

Το NES Classic Edition αποτέλεσε για τους λίγους μήνες που βρίσκεται στην κυκλοφορία μια σημαντική επιτυχία της Nintendo, αναβιώνοντας μνήμες από μια από τις κλασικότερες κονσόλες όλων των εποχών, το NES. Με μικρότερο σχήμα, και θύρα HDMI για τη νέα εποχή, η "κλασσική έκδοση" του NES ή κατά πολλούς το "NES Mini", ερχόταν με προεγκατεστημένα 30 παιχνίδια μεταξύ των οποίων τα τρία Super Mario Bros, το The Legend of Zelda και το Mega Man 2.

 

Από το Νοέμβριο όταν και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, συνάντησε απρόσμενη επιτυχία, με τη διαθεσιμότητα του στα απανταχού καταστήματα να συναντά τεράστια προβλήματα ειδικά κατά την εορταστική περίοδο, και με την Nintendo να υπόσχεται ομαλοποίηση της κατάστασης στις αρχές του χρόνου. Τελικά η Ιαπωνική εταιρεία, χωρίς να λύνει οριστικά τα προβλήματα διαθεσιμότητας, προχωρά σε μια αναπάντεχη κίνηση, αποφασίζοντας τον τερματισμό της παραγωγής, κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει και πάλι σε φαινόμενα πώλησης του συστήματος σε sites αγγελιών σε πολύ υψηλές τιμές.

 

Στην ανακοίνωση της η Nintendo αναφέρει ότι από την αρχή είχε σχεδιάσει την ολιγόμηνη παρουσία του NES Classic στην αγορά, χωρίς όμως να εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση. Μέσα στον Απρίλιο, οι αγορές θα λάβουν τις τελευταίες κονσόλες ενώ η Ιαπωνική εταιρεία ευχαριστεί το καταναλωτικό κοινό για το μεγάλο ενδιαφέρον και την αγάπη που έδειξε στο προϊόν.

 

Link.png Site: VentureBeat