Στις 15 Ιουλίου 1983 μια άγνωστη τότε εταιρεία με την ονομασία Nintendo κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία την οκτάμπιτη παιχνιδοκονσόλα Famicom, γνωστή στο δυτικό κόσμο ως NES (Nintendo Entertainment System). Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο το NES κατόρθωσε να κατακτήσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις κονσολών και να δώσει μια ακόμη ευκαιρία στην αγορά των video games που εκείνη την εποχή περνούσε τεράστια κρίση.

Για τη δημοφιλή παιχνιδοκονσόλα διατίθονταν οι εξής 18 τίτλοι παιχνιδιών: 10-Yard Fight, Baseball, Clu Clu Land, Duck Hunt, Donkey Kong Jr. Math, Excitebike, Golf, Gyromite, Hogan’s Alley, Ice Climber, Kung Fu, Mach Rider, Pinball, Stack-Up, Tennis, Wild Gunman, Wrecking Crew και Super Mario Bros. Τη μεγαλύτερη επιτυχία όλων γνώρισε το τελευταίο, με το Super Mario να θεωρείται μέχρι σήμερα η μασκότ της Nintendo.

 

Το NES αποσύρθηκε από την αγορά της Ιαπωνίας μόλις το 2003 με τη Nintendo να έχει κυκλοφορήσει έκτοτε ουκ ολίγες φορητές και μη παιχνιδομηχανές (άλλες πολύ επιτυχημένες και άλλες λιγότερο) συμπεριλαμβανομένων των Gameboy, Nintendo DS, SNES, Nintendo 64, αλλά και των πιο πρόσφατων Wii και Wii U.

 

Source.png Πηγή: ']Techgear.gr

Source.png Πηγή: http://walyou.com/anniversary-30-nes/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+TheWalyouBlog+(The+Walyou+Blog)']walyou.com