Πριν λίγο καιρό, η Nintendo ανακοίνωσε ότι εργαζόταν πάνω σε μία νέα κονσόλα με την ονομασία NX, αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες. Πρόσφατα ωστόσο κυκλοφόρησαν φήμες -αξιόπιστες- ότι η κονσόλα NX θα βασίζεται στο Android.

Την αποκάλυψη έκανε η Ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, που έχει αρκετά καλή πληροφόρηση όσον αφορά στην Nintendo και στα προϊόντα της. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Nintendo βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης μία νέας κονσόλας που χρησιμοποιεί ως βάση το Android OS, ώστε να προσελκύσει περισσότερους developers και τίτλους παιχνιδιών.

 

Η εταιρεία παραδοσιακά χρησιμοποιούσε τα δικά της λειτουργικά συστήματα έως σήμερα, αλλά η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται πως έρχεται σε συνάρτηση με την πρόθεση της να εστιάσει στο mobile gaming.

 

Αν και οι Microsoft και Sony κινήθηκαν πως την στάνταρντ αρχιτεκτονική x86 με στόχο να δώσουν στους developers περισσότερες ευκολίες για να δημιουργήσουν ή να μεταφέρουν τα παιχνίδια τους, η κίνηση της Nintendo προς το Android θεωρητικά θα βοηθήσει την εταιρεία.

 

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι η NX θα λειτουργεί συμπληρωματικά στις υπάρχουσες κονσόλες Wii U και 3DS, και επομένως η συγκεκριμένη κίνηση δεν σημαίνει ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει την μάχη με τις Sony και Microsoft. Αν κρίνουμε πάντως από την εμπορική επιτυχία "παιχνιδομηχανών" όπως των Nvidia Shield και OUYA, ίσως η εταιρεία θα πρέπει να σκεφτεί και άλλους τρόπους για να προσελκύσει τους gamers.

 

Link.png Site: Nikkei

Link.png Site: Neowin

Link.png Site: GSMArena

 

Update: Σύμφωνα με την Wall Street Journal, εκπρόσωπος της Nintendo δήλωσε ότι δεν υπάρχει αλήθεια στην αναφορά της εφημερίδας Nikkei ότι σχεδιάζει να υϊοθετήσει το Android στην NX.