Άσχημα τα πράγματα για τη Nintendo, καθώς τα κέρδη της ($241 εκατομμύρια) για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 36%, σε σχέση με τα κέρδη της αντίστοιχης περιόδου του 2014.

Μάλιστα, οι πωλήσεις του Wii U και του 3DS παρουσιάζουν μείωση 2,1% και 28% αντίστοιχα.

 

Επιπλέον, η τιμή της μετοχής της Nintendo μειώθηκε κατά 1,7%, γεγονός που, πιθανότατα, οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει κάποια καινούρια πληροφορία για τη νέα κονσόλα της Nintendo, το NX, και στο ότι αργεί να κάνει την εμφάνισή του το Miitomo, το παιχνίδι της Nintendo για smartphones και tablets.

 

Ο Tomoaki Kawasaki, αναλυτής της Iwai Cosmo Securities Co., δηλώνει ότι ορισμένοι απογοητεύτηκαν όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Miitomo, καθώς περίμεναν ότι η Nintendo θα έφερνε στις φορητές συσκευές έναν από τους μεγάλους τίτλους της όπως, λόγου χάρη, το Pokemon ή το Mario. Συμπληρώνει επίσης, ότι η εταιρεία διαθέτει περιεχόμενο που μπορεί να τα πάει πολύ καλά σε παγκόσμιο επίπεδο, το ερώτημα όμως είναι πότε και με ποιον τρόπο σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί.

 

Τον Μάρτιο του 2015 που η Nintendo ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει άνοιγμα στις mobile συσκευές, η μετοχή της αυξήθηκε κατά 33%. Εντούτοις, η τιμή έπεσε εξαιτίας της ανακοίνωσης ότι, το πρώτο mobile παιχνίδι της Nintendo, θα κάνει την εμφάνισή του τον Μάρτιο του 2016.

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί για τη Nintendo καθώς αυξάνονται οι πληροφορίες για το NX, οι εγγραφές για το Miitomo ξεκινούν στις 17 Φεβρουαρίου και η εταιρεία ήδη ετοιμάζει το δεύτερο παιχνίδι της για φορητές συσκευές, σε συνεργασία με τη DeNa Co.

 

Link.png Site: Neowin