Τα οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo για το τελευταίο τρίμηνο, φανερώνουν όχι μόνο μια πτώση πωλήσεων 3.8% σε σχέση με το περσινό ίδιο διάστημα, αλλά κυρίως τις ακριβείς πωλήσεις του Wii U οι οποίες δεν εντυπωσιάζουν.

Αναλυτικά, η Nintendo αναφέρει ότι το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου, παγκοσμίως πουλήθηκαν μόλις 160.000 Wii U, της τελευταίας βιντεοκονσόλας παιχνιδιών δηλαδή που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία. Συνολικά, 3.61 εκ. Wii U έχουν διατεθεί στην αγορά από το Νοέμβριο του 2012 όταν και κυκλοφόρησε επίσημα με τον αριθμό αυτό να ανεβαίνει ελάχιστα το τελευταίο τρίμηνο. Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκαν και οι πωλήσεις software για το ίδιο διάστημα, κλείνοντας στο 1 εκατομμύριο.

 

Το πλάνο της εταιρείας ήταν να «προλάβει» την κυκλοφορία του Xbox One και του PlayStation 4, αποτυγχάνοντας όμως να δημιουργήσει ντόρο γύρω από την κονσόλα της. Η έλλειψη τίτλων συμπεριλαμβανομένου και από την ίδια τη Nintendo σε συνδυασμό με την υψηλή αρχική τιμή και το αργό περιβάλλον χρήσης, δε βοήθησαν τις πωλήσεις ιδιαίτερα την περασμένη περίοδο των Χριστουγέννων

.

Εννιά μήνες μετά το αρχικό λανσάρισμα και με τη Nintendo να έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση της τιμής, η προσφορά τίτλων παραμένει ελλιπής με τους καταναλωτές να φαίνεται να μη πείθονται για το νέο GamePad tablet-χειριστήριο της κονσόλας. Πάντως όπως έχει ήδη ανακοινώσει στην έκθεση E3, τους τελευταίους μήνες του έτους θα δούμε σημαντικές κυκλοφορίες τίτλων για το Wii U όπως το Super Mario, Mario Kart και το Donkey Kong Country.

 

Η φορητή κονσόλα Nintendo 3DS σημείωσε πτώση 25% σε σχέση με τη περσινή χρονιά, με πωλήσεις 1.4 εκ. το τελευταίο τρίμηνο και με 11 εκατομμύρια πωλήσεις τίτλων όπως το Animal Crossing:New Leaf, Luigi's Mansio 2: Dark Moon, Fire Emblem Awakening.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/gadgets/2013/07/31/nintendo-sold-160000-wii-u-consoles-globally-over-the-last-three-months-now-at-3-61m-since-launch/[/url]']The Next Web