Mιλώντας στο GamesBeat ο αναλυτής της Wedbush Morgan Μάικλ Πάχτερ χαρακτήρισε το Wii U ως το λάθος από το οποίο η Nintendo δεν θα μπορέσει να ανακάμψει.

«Εκτιμώ ότι στη Nintendo αστόχησαν με το Wii U. Δεν είναι ιδιαίτερα διαφορετικό (σ.σ. σε τεχνικές δυνατότητες) από τις άλλες δύο κονσόλες ενώ και στον τομέα του gameplay δεν είναι τόσο μοναδικό όσο ήταν το Wii. Νομίζω ότι έκαναν ένα λάθος που κοστίζει και αυτή τη φορά το τμήμα με τις φορητές κονσόλες της εταιρείας δεν μπορεί να τους ξελασπώσει, έχοντας κατ' αρχήν να αντιμετωπίσει την επίθεση από τα smartphone και τις ταμπλέτες. Έκαναν ένα λάθος από το οποίο δεν θα ανακάμψουν».

 

Το δημοσίευμα στο GamesBeat αναφέρει ότι στην Αμερική οι πωλήσεις του Wii U είναι χαμηλότερες κατά 38% από ότι ήταν οι πωλήσεις του Wii κατά την ίδια χρονική περίοδο μετά την κυκλοφορία της κονσόλας. Επιπλέον σημειώνει ότι για τον μήνα Ιανουάριο το Wii U πούλησελιγότερα από 100.000 τεμάχια στην αγορά αυτή.

 

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο η Nintendo είχε χαμηλώσει τις αρχικές της προσδοκίεςγια το οικονομικό έτος 2013. Από 5,5 εκατ. τεμάχια που ήταν οι αρχικές προσδοκίες για τις πωλήσεις του Wii U, μειώθηκαν σε 4 εκατομμύρια. Αλλά με μόλις λίγο πάνω από 2,5 εκατ. τεμάχια της κονσόλας να έχουν πωληθεί έως τώρα και με δεδομένες τις χαμηλές πωλήσεις, τα τελικά νούμερα θα είναι μάλλον μικρότερα στο τέλος του Μαρτίου οπότε και λήγει το οικονομικό έτος.

 

Source.png Πηγή: http://www.byteme.gr/news/industry/to-wii-u-einai-ena-lathos-apo-to-opoio-i-nintendo-den-tha-anakampsei[/url]']byteme.gr