Η Nintendo ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο της παιχνίδι για smartphones το οποίο πρόκειται για έναν δωρεάν τίτλο που φέρει την ονομασία «Miitomo» (η λέξη «tomo» σημαίνει «φίλος» στα Ιαπωνικά).

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Nintendo χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη εφαρμογή ιδανική για παίκτες που προτιμούν να μην αποκαλύπτουν προσωπικά στοιχεία και να μην συνομιλούν άμεσα με άλλους.

 

Στην αρχή του παιχνιδιού, ο κάθε παίκτης φτιάχνει το δικό του avatar, το οποίο ονομάζεται «Mii» στη συγκεκριμένη εφαρμογή. Στη συνέχεια, οι παίκτες καλούνται να απαντήσουν ορισμένα ερωτήματα και, βάση των απαντήσεων που δίνουν, επικοινωνούν με άλλα Mii. Πρόκειται για ένα παιχνίδι κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο όμως οι παίκτες επικοινωνούν αποκλειστικά μέσω των Mii.

 

Προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το Miitomo, οι χρήστες πρέπει να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό μέσω της καινούριας υπηρεσίας My Nintendo, η οποία συνδέει κονσόλες με smartphones.

 

Το Miitomo θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2016 ώστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο Tatsumi Kimishima, να μεσολαβήσει επαρκές χρονικό διάστημα για την προώθηση της εφαρμογής. Αν και δωρεάν ως προς την απόκτησή του, το Miitomo θα διαθέτει add-ons επί πληρωμή.

 

Πρόκειται για το πρώτο από τα πέντε παιχνίδια που θα κυκλοφορήσει συνολικά η Nintendo μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Σύμφωνα με πηγές, οι υπόλοιποι τίτλοι θα είναι επί πληρωμή.

 

Link.png Site: Kotaku