Μην αναρωτιέστε για το αν υπάρχει λάθος στον τίτλο, μιας και η Nintendo προχώρησε πριν λίγο σε μια κίνηση έκπληξη ανακοινώνοντας μια νέα φορητή κονσόλα, το Nintendo 2DS.

Όπως φανερώνει και ο τίτλος, το Nintendo 2DS διαθέτει δισδιάστατη οπτική και είναι σε θέση να "τρέχει" τα παιχνίδια που κυκλοφορούν για τις άλλες φορητές κονσόλες της Nintendo, το 3DS και το DS. Συγκεκριμένα μπορεί να αναπαράγει όλους τους τίτλους του 3DS και περισσότερα από 2.000 του Nintendo DS.

 

Η κίνηση αυτή της Nintendo έρχεται πιθανότητα ως απάντηση στη συνεχόμενη πίεση που ασκείται στην εταιρεία από την τεράστια επιτυχία των παιχνιδιών σε smartphones και tablets κυρίως μέσα από το App Store της Apple και το Play Store της Google.

 

 

Τα χαρακτηριστικά του Nintendo 2DS είναι παρόμοια με αυτά του Nintendo 3DS εκτός φυσικά από την τρισδιάστατη οθόνη και τον μονοφωνικό ήχο που διαθέτει αντί του στέρεο. Περιέχει stylus, WiFi και στη συσκευασία περιλαμβάνεται μια 4GB SD κάρτα. Ο σχεδιασμός του κρίνεται για τα δικά μας γούστα περίεργος αφού δείχνει να μη διαθέτει το φορητό χαρακτήρα των παλαιότερων μοντέλων.

 

Θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου με τιμή $130, 50$ λιγότερα δηλαδή από το 3DS και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν θα το δούμε και στην Ευρώπη ειδικά για τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο.

 

Link.png Site: http://www.nintendo.com/3ds/new/[/url]']Nintendo