Στις 12 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η νέα παρουσίαση της Nintendo, στην οποία θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το Switch, τη νέα κονσόλα της εταιρείας που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία καταφθάνει από την ιστοσελίδα Eurogamer που αναφέρει ότι το Switch θα μπορεί να αναπαράγει παιχνίδια του GameCube, μέσω της υπηρεσίας Virtual Console. Πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι αρχικά η υποστήριξη θα περιλαμβάνει τρία παιχνίδια του GameCube, τα Super Mario Sunshine, Luigi's Mansion και Super Smash Bros. Melee.

 

Η κίνηση αυτή της Nintendo μπορεί να θεωρηθεί εν μέρει αναμενόμενη αφού παλιότερες κονσόλες της εταιρείας, όπως το Wii, Wii U και 3DS, προσέφεραν στους χρήστες την ίδια υπηρεσία για το κατέβασμα και την αναπαραγωγή παιχνιδιών που είχαν κυκλοφορήσει σε κάποια άλλη κονσόλα τη εταιρείας. Παραμένει άγνωστο αν η υποστήριξη του Virtual Console στο Switch θα περιλαμβάνει και άλλες πλατφόρμες όμως όπως όλα δείχνουν, θα υπάρχει ένα πρόγραμμα παρόμοιο μ' αυτό που υπάρχει στο Wii U. Μέσω του προγράμματος και με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο, όλες οι αγορές παιχνιδιών NES θα μπορούν να "περάσουν" και στη Virtual Console του Switch αντί ο χρήστης να τα ξαναγοράσει με την πλήρη τους τιμή.

 

Την ανάπτυξη της υπηρεσίας Virtual Console στο Switch έχει αναλάβει το ίδιο στούντιο που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές NES Mini Classic, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή gadget της χρονιάς.

 

Link.png Site: Eurogamer