Μια πρώτη γεύση από το PlayStation 4 μας έδωσε πριν λίγο η Sony σε επίσημη παρουσίαση, αφήνοντας άλλες σημαντικές ανακοινώσεις όπως την εμφάνιση της κονσόλας, την ημερομηνία διάθεσης και φυσικά την τιμή της, για την επερχόμενη έκθεση E3 τον Ιούνιο στο Las Vegas.

Τα σχέδια της Sony για τη νέα της κονσόλα δεν περιορίζονται μόνο στα βιντεοπαιχνίδια αλλά σκοπός είναι η σύνδεση με ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών, ακόμα μεγαλύτερο από αυτό του προκάτοχου του, του PlayStation 3. Για τη δημιουργία του PS4, η Sony έχει μιλήσει με αρκετούς δημιουργούς παιχνιδιών ήδη από τις αρχές της κυκλοφορίας του PS3 έτσι ώστε να κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Μερικές από τις πρώτες πληροφορίες που γνωστοποίησε η Sony στην παρουσίαση για το PlayStation 4

  • Επεξεργαστής που στηρίζεται στην x86 αρχιτεκτονική
  • 8GB GDDR5 μνήμη
  • DualShock 4
  • Δεύτερος επεξεργαστής που αναλαμβάνει άλλες εργασίες όπως downloads, ανέβασμα βίντεο και browsing όσο εσείς παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι
  • Χαμηλή κατανάλωση ρεύματος
  • Νέο γραφικό περιβάλλον
  • Πολύ πιο γρήγορη φόρτωση των παιχνιδιών τα οποία "κατεβαίνουν" στο παρασκήνιο καθώς εσείς παίζετε
  • Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά παιχνίδια που παίζουν φίλοι σας και να συμμετέχετε σε συζητήσεις ενώ ανά πάσα στιγμή μπορείτε να συμμετέχετε στο παιχνίδι και να βοηθήσετε το φίλο σας.
  • Δυνατότητα μετάδοσης περιεχομένου σχετικές με το παιχνίδι που παίζετε σε άλλες έξυπνες συσκευές όπως smartphones και tablets, κάτι αντίστοιχο με το Microsoft SmartGlass
  • Οι τίτλοι του PlayStation 3 δεν υποστηρίζονται στο PlayStation 4, με τη Sony όμως να εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους αναπαραγωγής τους μελλοντικά.

lb0448.jpg

 

Το DualShock 4, το νέο χειριστήριο του PlayStation 4 έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαρροές της περασμένης εβδομάδας, και διαθέτει νέο σχεδιασμό αλλά και touchpad στο μπροστινό μέρος. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα κουμπί "share", θύρα ακουστικών αλλά και ένα light bar που σε συνδυασμό με μία εξωτερική 3D κάμερα, μπορεί να εντοπίσει το χειριστήριο στον τρισδιάστατο χώρο και να μεταδώσει τις κινήσεις του στο παιχνίδι.

 

 

849377245634a85b7767b.jpg

 

 

 

tn_gallery_39041_601_26378.jpg

Album: Sony DualShock 4

10 images

0 comments

 

 

Το Social Gaming είναι ένα από τα κύρια "συστατικά" του PlayStation 4 με τη Sony να συνεργάζεται με το Facebook και το Ustream για το PlayStation Network έτσι ώστε να δημιουργήσει νέες εμπειρίες. Πατώντας το share πλήκτρο από το χειριστήριο του Dualshock 4, άμεσα μπορείτε να μεταδώσετε ζωντανά το παιχνίδι που παίζετε στην κονσόλα στους φίλους σας και να τους αφήσετε να σας βοηθήσουν αν κολλήσατε κάπου.

 

Το PS Vita παίζει σημαντικό συνοδευτικό ρόλο στο PlayStation 4 με τη δυνατότητα να παίζει τα παιχνίδια του PlayStation 4 μέσω του streaming δικτύου της Gaikai, της εταιρείας που εξαγόρασε πέρσι η Sony.

 

Στα πρώτα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν, ξεχωρίζουν τα Killzone Shadow Fall, Knack, Second Son, Driveclub, Destiny της Bungie αλλά και το Diablo III της Blizzard το οποίο θα κυκλοφορήσει όχι μόνο για το PlayStation 4 αλλά και για το PlayStation 3.

 

Link.png Site: ']PlayStation.com

Video Video: https://us.playstation.com/meeting2013/']PlayStation Meeting 2013