Με πλήρη έμφαση στα παιχνίδια και χωρίς κάποια ανακοίνωση που να έχει σχέση με hardware, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες η μεγάλη παρουσίαση της Sony στα πλαίσια της E3.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της παρουσίασης ήταν ότι μόλις ένας άνθρωπος βρέθηκε επί σκηνής καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment Αμερικής, με τα gameplay και trailer video αναμενόμενα να κυριαρχούν. Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις που ξεχώρισαν είναι οι εξής:

 

God of War: Be A Warrior

 

 

Το νέο God of War θα κυκλοφορήσει τελικά στις αρχές του επόμενου έτους, και κρίνοντας από το νέο gameplay video που κυκλοφόρησε η Sony, δείχνει εκπληκτικό. Δίνοντας έμφαση στην σχέση του Kratos και του γιου του, το παιχνίδι ξεχωρίζει για τα φοβερά γραφικά του και θα στηρίζεται αυτή τη φορά στην σκανδιναβική μυθολογία.

 

Uncharted: The Lost Legacy

 

 

Με τον Nathan Drake εκτός δράσης για πρώτη φορά αφού δε θα εμφανίζεται καθόλου, το νέο παιχνίδι στην επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών του PlayStation αποτελεί στην ουσία ένα spinoff στο οποίο υπάρχουν δύο κεντρικές ηρωίδες αυτή τη φορά, η Chloe Frazer και η Nadine Ross. Και τους δύο χαρακτήρες τους έχουμε συναντήσει σε παλαιότερα παιχνίδια, ενώ αυτή τη φορά θα χρειαστεί να συνεργαστούν και να παραμερίσουν τις διαφορές τους προκειμένου να επιζήσουν στην Ινδία και να ανακαλύψουν το χαμένο θησαυρό.

 

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 4 στις 22 Αυγούστου με τιμή $40 ενώ όσοι έχουν αγοράσει κάποιο bundle της κονσόλας με το Uncharted 4, θα μπορέσουν να το κατεβάσουν δωρεάν.

 

Destiny 2

 

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία του Destiny 2 έχει ξεκινήσει, με το λανσάρισμα μάλιστα να τοποθετείται δύο μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου για το PlayStation 4 και το Xbox One, ενώ στα PC, η κυκλοφορία θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα μετά. Στην περίπτωση όμως της κονσόλας της Sony, η Ιαπωνική εταιρεία έχει εξασφαλίσει μια σειρά από αποκλειστικό περιεχόμενο όπως εξοπλισμό και νέους χάρτες.

 

Τον προσεχή Αύγουστο, η Activision θα διεξάγει μια δημόσια δοκιμαστική έκδοση του παιχνιδιού σε Windows 10 PC, ενώ ένα μήνα νωρίτερα το ίδιο θα συμβεί για τις κονσόλες.

 

Spider-Man

 

 

Η παρουσίαση της Sony έκλεισε με τη νέα δημιουργία της Insomniac Games, όπου και μπορέσαμε να δούμε πιο αναλυτικά το νέο Spider-Man παιχνίδι με τον ομώνυμο τίτλο. Το παιχνίδι θα αποτελέσει μία ακόμη δυνατή αποκλειστικότητα του PlayStation το 2018 όταν και θα κυκλοφορήσει, με εντυπωσιακά γραφικά και gameplay.

 

Με τις χαρακτηριστικές του κινήσεις και την «spider-sense», ο Spider-Man καλείται να αντιμετωπίσει αρκετούς εχθρούς ενώ στο παιχνίδι θα συμμετάσχει και ο Ultimate Spider-Man, Miles Morales.

 

Days Gone

 

 

Έχοντας ανακοινωθεί στην περσινή παρουσίαση της Sony στην E3, το Days Gone παραμένει ακόμα μακρυά από την κυκλοφορία αν και βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2015. Όταν όμως κυκλοφορήσει το σίγουρο είναι ότι θα ενισχύσει σημαντικά τη γκάμα αποκλειστικών τίτλων της Sony, με το 5λεπτο gameplay video να φανερώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.

 

Στο παιχνίδι, καλείστε να επιβιώσετε από την επίθεση ζόμπι τα οποία στο παιχνίδι ονομάζονται Freakers. Κάτι τέτοιο όμως μόνο εύκολο δε θα είναι για τον κεντρικό ήρωα του παιχνιδιού, τον Deacon St. John, με την εναλλαγή από μέρα σε νύχτα αλλά και τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, να κάνουν δύσκολη την αποστολή του.

 

Call of Duty: Word War II

 

 

Επιστρέφοντας στις ρίζες του, το Call of Duty είχε θέση φυσικά στην παρουσίαση της Sony, με το gameplay video να εστιάζει στο multiplayer κομμάτι του τίτλου που αποτελεί άλλωστε και το δυνατό του χαρτί. Με την Sledgehammer Games να βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του παιχνιδιού, μπορούμε να περιμένουμε καταιγιστική δράση και κορυφαία γραφικά, δύο χαρακτηριστικά που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της σειράς.

 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Call of Duty: World War II θα κάνει την εμφάνισή του στις 3 Νοεμβρίου για PlayStation 4, Xbox One και PC, με τη Sony να έχει το προβάδισμα σε ότι αφορά την χρονική αποκλειστικότητα εξτρά περιεχομένου που θα κυκλοφορήσει για το παιχνίδι.

 

Shadow of the Colossus

 

 

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η Sony θα ανανεώσει ξανά το γνωστό τίτλο για το PlayStation 4, κάτι που είχε γίνει αρχικά το 2011 στο PlayStation 3 όταν και το παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει ως μέρος της συλλογής The Ico & Shadow of the Colossus Collection. Το παιχνίδι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ για την πλατφόρμα της εταιρείας το 2005.

 

Πίσω από τη νέα έκδοση όπως και σ' αυτή που είχε κυκλοφορήσει το 2011 σε HD ανάλυση, βρίσκεται το γνωστό στούντιο Bluepoint Games.

 

Ακόμα η Sony παρουσίασε τέσσερα ενδιαφέροντα παιχνίδια που προορίζονται για το PSVR, το σύστημα εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 4 και συγκεκριμένα τα "The Elder Scrolls: Skyrim, Final Fantasy 15, Bravo Team, Starchild καθώς και το Superhot VR. Αισθητή ήταν η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο νέο παιχνίδι του Hideo Kojima, το Death Stranding, με τον ίδιο τον δημιουργό να ζητάει συγγνώμη από το κοινό του και να αναφέρει ότι η ομάδα του είναι πλήρως επικεντρωμένη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

 

Μία ακόμη ανακοίνωση που ξεχώρισε είναι το PlayLink, μια σουίτα παιχνιδιών για το PlayStation τα οποία έχουν δημιουργηθεί ειδικά για χειρισμό μέσω των smartphone, με τη Sony να επιθυμεί να δημιουργήσει «κοινωνικές εμπειρίες». Τα πρώτα παιχνίδια που θα διαθέτουν τη δυνατότητα αυτή θα είναι τα Hidden Genda, το That's You, το SingStar Celebration και το Knowledge is Power.