Πριν από λίγες ημέρες, η Microsoft ανακοίνωσε την υποστήριξη cross-platform play των multiplayer τίτλων του Xbox One.

Στη συγκεκριμένη δήλωση φαίνεται να απαντάει η Sony, με τρόπο όμως που κάθε άλλο παρά ξεκάθαρος μπορεί να χαρακτηριστεί.

 

Για την ακρίβεια η Sony δήλωσε στο Gamespot ότι, ξεκινώντας από το 2002 με το Final Fantasy 11, το Playstation υποστηρίζει cross-platform play με το PC σε αρκετούς τίτλους. Ακόμη, πρόσθεσε ότι θα συζητούσε με χαρά με οποιονδήποτε developer ή εκδότη ενδιαφέρεται για cross-platform play.

 

Αρχικά η δήλωση δίνει την εντύπωση ότι η Sony είναι πρόθυμη να ανοίξει τις πόρτες του Playstation Network έστω και λίγο. Επιπλέον, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι η cross-platform πρόσβαση θα δίνεται σε κάθε developer ξεχωριστά, αφού θα έχουν λάβει πρώτα χώρα οι απαραίτητες συζητήσεις με την εταιρεία.

 

Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η Sony επιθυμεί να παραμείνει το cross-platform play περιορισμένο ανάμεσα στην κονσόλα της και το PC, γι'αυτό αναφέρεται κιόλας στα PCs. Άλλωστε, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη δυνατότητα online multiplayer για παίκτες του PS4 και παίκτες PC με τη δυνατότητα online multiplayer για παίκτες PS4 και παίκτες Xbox One, το οποίο αποτελεί μια άμεσα ανταγωνιστική κονσόλα, όσον αφορά την αγορά.

 

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η δήλωση της Sony δεν είναι ξεκάθαρη, επομένως στην παρούσα φάση περιοριζόμαστε απλώς σε υποθέσεις.

 

Link.png Site: ArsTechnica