Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kotaku, η Sony ετοιμάζει βελτιωμένη έκδοση του Playstation 4, η οποία θα μπορεί να προσφέρει gaming σε ανάλυση 4K. Προς το παρόν, η φημολογούμενη έκδοση αποκαλείται ανεπίσημα Playstation 4.5.

Οι βελτιώσεις θα αφορούν κυρίως στα γραφικά, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση 4K, αλλά και να προσφέρει καλύτερη εμπειρία κατά τη χρήση του Playstation VR, το οποίο προς το παρόν περιορίζεται από το hardware του PS4, ενώ παράλληλα καλείται να ανταγωνιστεί τα Oculus Rift και HTC Vive, τα οποία τρέχουν σε high-end PCs.

 

Τα ενδεχόμενα είναι δύο: από τη μία, η Sony μπορεί να κυκλοφορήσει μια συσκευή που θα προστίθεται στο Playstation 4 και θα του προσφέρει νέες δυνατότητες, ενώ από την άλλη, μπορεί να κυκλοφορήσει μια νέα κονσόλα, αφήνοντας πίσω τους ιδιοκτήτες του PS4.

 

Η φημολογούμενη επιθυμία κυκλοφορίας νέας κονσόλας τόσο σύντομα, ενδέχεται να οφείλεται σε δύο λόγους. Αφενός, μια νέα, ισχυρότερη κονσόλα θα μπορεί να ανταγωνιστεί καλύτερα τα γραφικά που προσφέρουν τα high-end PCs, ώστε αρκετοί χρήστες να προτιμήσουν τη Sony. Πάντως παρόμοια σχέδια φέρεται να έχει και η Microsoft για το Xbox One, αν κρίνουμε δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος Xbox, Phil Spencer, ο οποίος στις αρχές του μήνα δεν έκρυψε ότι η εταιρεία σκέφτεται να αναβαθμίσει το hardware της βιντεοκονσόλας, με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό.

 

Αφετέρου, η υιοθέτηση των 4K τηλεοράσεων έχει αυξηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα, επομένως είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας κονσόλας που θα μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως την ανάλυση της τηλεόρασης του χρήστη. Τέλος, οι developers θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα νέα γραφικά του PS4.5, ώστε να προσθέσουν βελτιωμένα οπτικά εφέ στα παιχνίδια τους, γεγονός που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη gaming εμπειρία.

 

Link.png Site: Engadget