Την ευρωπαική έκθεση Gamercom επέλεξε η Sony για να ανακοινώσει τη μείωση τιμής στη φορητή βιντεοκονσόλα παιχνιδιών PS Vita.

Πλέον η τιμή του PS Vita στην Ευρώπη έχει οριστεί στα €199 από τα €249 η οποία ίσχυε μέχρι πρότινος για το WiFi μοντέλο. Η νέα τιμή του PS Vita θα ισχύσει από αύριο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παράλληλα η Sony ανακοίνωσε και επερχόμενη σημαντική μείωση τιμής για τις κάρτες μνήμες του PS Vita, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

 

Η εμπορική πορεία του PS Vita δεν κρίνεται ικανοποιητική αφού τις πρώτες μέρες κυκλοφορίες στην Ιαπωνία, η Sony διέθεσε 350.000 συσκευές τις πρώτες μέρες, με τον αριθμό να φτάνει τα 2.2 εκατομμύρια τον Ιούνιο του 2012 μετά το ευρωπαϊκό ντεμπούτο. Πλέον με τη νέα μείωση τιμής, η Sony ελπίζει σε πολύ καλύτερες πωλήσεις, ειδικότερα στην γιορταστική περίοδο στο τέλος του έτους.

 

Για το επόμενο διάστημα, αρκετοί τίτλοι θα κυκλοφορήσουν για την φορητή κονσόλα όπως τα Murasaki Baby και Big Fest καθώς και δημιουργίες ανεξάρτητων δημιουργών όπως το Fez και το Spelunky.