Είναι γνωστό πως ο Gabe Newell και η Valve παρακολουθούν τις εξελίξεις και φιλοδοξούν να έχουν μερίδιο στην επικείμενη "έκρηξη" της εικονικής πραγματικότητας.

Οι φιλοδοξίες τους μάλιστα αναμένεται να "αποκτήσουν υπόσταση" στο Game Developers Conference που θα πραγματοποιηθεί στο San Fransisco την πρώτη εβδομάδα του Μάρτη.

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Valve αναμένεται να παρουσιάσει στο συνέδριο την πρώτη συσκευή εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, SteamVR.

Η εξέλιξη έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις στελεχών της εταιρείας ότι δεν έχει σκοπό να κυκλοφορήσει τέτοιου είδους συσκευή. Πέρα από την συσκευή εικονικής πραγματικότητας SteamVR, η Valve αναμένεται να παρουσιάσει και την δική της μηχανή Steam.

 

Παρόλο που στο συνέδριο θα δούμε αρκετές Steam Machines από τρίτους, η Valve θα παρουσιάσει σύμφωνα με αναφορές την δική της εκδοχή Steam Machine ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει επίδειξη, όχι μόνο των SteamVR και Steam Machine αλλά και του βελτιωμένου, τελευταίας γενιάς Steam Controller καθώς και νέες συσκευές για το σαλόνι.

 

Link.png Site: Engadget