Με το Twitch, το video streaming για όσους παίζουν παιχνίδια έγινε απλή υπόθεση και για αυτό η υπηρεσία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Από την άλλη, δεν υπάρχει και ανταγωνισμός, αφού ουσιαστικά το Twitch κυριαρχεί στη σκηνή.

Υπάρχει πάντως μία εταιρεία που ενδεχομένως να έχει την δυναμική να φέρει τα πάνω, κάτω και αυτή δεν είναι άλλη από την Valve, έστω και αν και θα πρέπει "να τα βάλει" με ένα γίγαντα όπως η Amazon. Όπως είναι γνωστό, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ο γίγαντας του e-commerce και των υπηρεσιών cloud computing εξαγόρασε την πλατφόρμα game streaming Twitch έναντι $1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

 

Η Valve έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες για το Steam Broadcasting, ένα χαρακτηριστικό το οποίο σας επιτρέπει να "συντονιστείτε" σε οποιοδήποτε παιχνίδι παίζει κάποιος φίλος σας -ή κάποιος ξένος- με το πάτημα ενός πλήκτρου, χωρίς να απαιτείται κάποια εφαρμογή τρίτου ή υπηρεσία.

 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφτείτε το προφίλ κάποιου, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε "Watch Game" για να τον δείτε να παίζει σε πραγματικό χρόνο. Φυσικά, από την άλλη πλευρά υπάρχει η δυνατότητα να κρατήσετε το gameplay σας μυστικό ή να περιορίσετε τους "θεατές" ώστε να είναι μόνο οι φίλοι σας στο Steam. Όλες αυτές οι επιλογές και δυνατότητες εμφανίζονται την πρώτη φορά που κάποιος θα σας ρωτήσει για να παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι, αν και υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και αργότερα.

Όπως θα καταλάβατε, οι δύο υπηρεσίες βεβαίως κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά την ώρα που στο Twitch ένας χρήστης λέει " εδώ είμαι και παίζω, ελάτε να με δείτε όλοι σας", στο Steam Broadcasting λέει "παίζω, μπορείς αν θέλεις να βλέπεις". Δεν θα είναι παράλογο η Valve να επιτρέψει το "public broadcasting" πάντως μελλοντικά.

 

Το χαρακτηριστικό Steam Broadcasting βρίσκεται σε φάση "open beta" αυτή την περίοδο, και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει μαζί με τον/ τους φίλους του στο Steam (αν και οι εταιρεία λέει ότι όσο περνάει ο καιρός ενδεχομένως να περιορίσει τον αριθμό των ταυτόχρονων θεατών όσο το εγχείρημα προχωράει προς την κανονική διάθεση του).

 

Link.png Site: Engadget