Άσχημα νέα για τους φίλους της σειράς Zelda. Η Nintendo ανακοίνωσε πως το πολυαναμενόμενο The Legend of Zelda για το Wii U δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος, μεταθέτοντας το λανσάρισμά του για το 2016 στην καλύτερη περίπτωση.

Όπως εξήγησε ο παραγωγός του παιχνιδιού και της των Zelda γενικότερα, Έιτζι Αονούμα, το The Legend of Zelda του Wii U δεν θα βρίσκεται ούτε στην E3 με τη Nintendo να προτιμά να το δείξει κατά πάσα πιθανότητα σε μεταγενέστερη ημερομηνία –ήδη το Tokyo Game Show του Σεπτεμβρίου φαντάζει μια καλή περίπτωση.

 

Η εξέλιξη αυτή πάντως δεν είναι απαραίτητα κακή για το ίδιο το παιχνίδι, αφού όπως τόνισε ο ίδιος ο παραγωγός του, η ομάδα ανάπτυξής του τους τελευταίους μήνες πειραματίζεται με νέες ιδέες σε ό,τι έχει να κάνει με το gameplay του. “Η βασική μας προτεραιότητα πλέον δεν είναι η κυκλοφορία του παιχνιδιού εντός του 2015 αλλά η δημιουργία του καλύτερου και πιο ολοκληρωμένου τίτλου Zelda. Ελπίζω να εκμεταλλευτούμε τον πρόσθετο χρόνο για να κάνουμε το The Legend of Zelda Wii U ένα παιχνίδι που θα σας ανταμείψει για την υπομονή σας”, ήταν τα λόγια του Αονούμα.

 

 

Να θυμίσουμε πως το The Legend of Zelda του Wii U (ο 18ος αισίως τίτλος για το franchise) ανακοινώθηκε στις αρχές του 2013 κατά τη διάρκεια ενός Nintendo Direct με τη Nintendo να το παρουσιάζει στην περυσινή E3 και να οριοθετεί την κυκλοφορία του εντός του 2015. Με αυτό ως δεδομένο, το παιχνίδι απέσπασε αρκετές διακρίσεις ως ο πλέον αναμενόμενος τίτλος για φέτος (ήτοι “Most Anticipated Game of the Year”), διακρίσεις που εκ του αποτελέσματος δεν άξιζε –τουλάχιστον για φέτος.

 

Link.png Site: Eurogamer